Ugrás a tartalomra

Miskolci pénzalap létrehozását javasolja a szlovákiai buszbaleset kapcsán a DK

Utoljára módosítva
2023. május 19. péntek 12:46
Miskolciak kerültek bajba, és mi, miskolciak összetartunk a legnehezebb élethelyzetekben! - írja sajtóközleményében a Demokratikus Koalíció (DK) miskolci szervezete.
Fotó: MTI

Hegedűs Andrea, a DK miskolci országgyűlési képviselője, a DK elnöksége és frakciócsoportja nevében azt javasolja Veres Pál polgármesternek, hogy a költségvetés tartalékalapjából különítsen el egy méltányos összeget a szlovákiai tragikus buszbalesetben megsérült miskolciak és hozzátartozóik megsegítésére.

A párt közleményében kiemeli, hogy a buszon zömében a Martinkertvárosi Nyugdíjas Klub tagjai utaztak, közülük négyen jelenleg is életveszélyes állapotban vannak a pozsonyi kórházban. A sérültek hozzátartozói számára azonban megfizethetetlen az utazás és az ottani szállás költsége, ezért mindannyiunknak össze kell fogni, és egyöntetűen támogatni kell őket - írják.

Hegedűs Andrea országgyűlési képviselő százezer forintot, a DK önkormányzati frakciócsoportjának tagjai: Borkuti László, Mokrai Mihály, Szilágyi Szabolcs képviselői alapjukból szintén 100-100 ezer forintot azonnal felajánlottak, továbbá anyagi támogatást nyújt a DK elnöksége is, azt remélve, hogy minden miskolci képviselő csatlakozik a kezdeményezésükhöz.

Mindemellett határozottan arra kérik Veres Pál polgármestert, hogy az önkormányzat nyisson bankszámlát, amelyre pénzt utalhatnak a miskolci polgárok, akik támogatni szeretnék a martinkertvárosi sérülteket - áll a DK lapunkhoz eljuttatott közleményében.

További hírek

Programok

Jelenleg nincsenek programok!