Ugrás a tartalomra

Miskolcon debütált a szabadtéri Ricse, Ricse, Beatrice

Miskolc TV / minap.hu
Utoljára módosítva
2019. július 09. kedd 15:34
Miskolcra érkezett a népszerű Ricse, Ricse, Beatrice rockmusical. A Lovagi Tornák Terén mutatták be az Újszínház nagy népszerűségnek örvendő előadását. A darab Nagy Feróról és a Beatrice történetéről szól. És bár színházban már lassan két éve játsszák, a miskolci fellépés egyben szabadtéri debütálás is volt.
Képgaléria! Fotó: Juhász Ákos

Az Újszínház előadása, a Ricse, Ricse, Beatrice a bemutató óta töretlen népszerűségnek örvend. Szabadtéren viszont még soha nem játszották a Nagy Feróról és a Beatrice zenekarról szóló rockmusicalt. Így a miskolci fellépés komoly próbatétel elé állította a stábot. Az előadást az Újszínház igazgatója is elkísérte. Mint mondta, szeretnék minél több helyre elvinni. – Ez egy rockzenész életpályájának egy része – tökéletesen vissza tudja adni a '60-as, '70-es, és '80-as éveket, ráadásul olyan zenével, ahol a zenekar élőben lép fel, tehát a Beatrice zenekar élőben részt vesz az előadásban, kevés ilyen előadás van, meg olyan zenekar, amelyik képes még így megjeleníteni azt a kort és ugyanazt a zenét eljátszani – mondta Dörner György.

A fiatal Nagy Ferót Kurkó József Kristóf alakítja, aki a kezdetekkor örült a megkeresésnek, de kételkedett abban, hogy valóban el fogja tudni énekelni a Beatrice dalokat. Néhány próba után viszont elmúlt a félelem. – Most már nagyon élvezem az egészet. Nagyon jó, mikor a zene megszólal, és azt érzem, nem tudod nem élvezni, szerintem a nézők is így vannak ezzel.

Az előadás végén Nagy Feró is színpadra lépett. A Beatrice frontemberét, a nemzet csótányát vastaps fogadta a Lovagi Tornák Terén. – Hölgyeim és uraim. Boldog szép napok, nem biztos, hogy így történt, de én így éltem meg – mondta közönségének. Azt mondja, nem is azon lepődött meg igazán, hogy egy színházigazgató előadást szeretett volna készíteni a történetéből, hanem azon, hogy ez valóban meg is történt.

– Én először köpni-nyelni nem tudtam, mert nem szoktam hozzá az életem során, hogy valami magától elkezd működni. Mindenért harcolni kell, ezért pedig nem kellett túlzottan harcolni, sőt nem is kellett harcolni. Az igazgató eldöntötte és abban a pillanatban mentünk a színházba – mondta Nagy Feró, aki hozzátette, volt néhány kérése a darab rendezése során. Az egyik legfontosabb az volt, hogy élő zene legyen és élőben énekeljen mindenki.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!