Ugrás a tartalomra

A Miskolcra váró fejlesztésekről is döntünk szavazatunkkal áprilisban

Bódogh Dávid
Utoljára módosítva
2022. január 14. péntek 09:27
...az országgyűlési választásnak sok egyéb mellett ugyanis ez is a tétje Szopkó Tibor, Szilágyi Szabolcs és Varga László szerint. Egy több tízmilliárd forintos fejlesztési forráskeret sorsa fog eldőlni az elkövetkezendő hónapokban Miskolcon – erről tartott csütörtökön sajtótájékoztatót a három politikus.

Még az ősz folyamán számolhattunk be egy 31,35 milliárdos fejlesztési tétel lehívásáról. Szopkó Tibor akkor a Fenntartható Városfejlesztési Stratégia kidolgozása kapcsán jelentette be, hogy elindították az irányvonalakkal és a pénzek pontos felhasználásával kapcsolatos szakmai egyeztetlést és háttérmunkát. Tették mindezt annak érdekében, hogy a terület- és településfejlesztési támogatások a legmegfelelőbb helyre kerüljenek. Akárcsak tavaly szeptemberben, úgy az alpolgármester ezúttal is leszögezte: a majdani végleges, a közgyűlés által hozott döntéseket széleskörű társadalmi egyeztetés fogja megelőzni. 

A közös irányvonalakat körvonalazták | Fotók: Juhász Ákos

Szopkó Tibor a városvezetés nevében lefektette: a reménybeli leendő országgyűlési képviselőkkel már most azon dolgoznak, hogy kifejezetten olyan beruházások valósulhassanak meg, amelyek a miskolciak életét könnyebbé, jobbá és kényelmesebbé teszik: „Komoly feladattal fogjuk megbízni a képviselőket azért, hogy a lehető leghatékonyabban tudjuk a következő időszakban a fejlesztési irányokat kialakítani.” – fogalmazott.

„A Fidesz a luxusberuházások pártja, az Orbán-kormány a luxusberuházások kormánya”

– Ezek a pénzek a miskolciaké! Pazarló presztízsberuházások helyett olyan fejlesztésekre van szükség, amelyek a miskolciak érdekeit szolgálják, s amik a miskolci embereket és az itteni közösségeket képviselik. Elég volt azokból a beruházásokból, amik pénztemetőként fenntarthatatlanok, és amelyekkel gyakorlatilag milliárdokat égettek el korábban – szólalt fel Szilágyi Szabolcs önkormányzati képviselő, aki egyúttal a megyei I-es választókörzet egyesült ellenzéki országgyűlési képviselőjelöltje.

A városatya ezt követően kitért a helyi gazdaságot, az ipari parkokat, a városi bicikliút-hálózatot, az óvodákat, a szociális célú városrehabilitációs infrastruktúrát és az önkormányzati épületek energetikai korszerűsítését érintő fejlesztésekre. 

Varga László országgyűlési képviselő emlékeztetett az önkormányzati választásokat követő bő két esztendő helyi eredményeire, amelyek szerinte a városvezetés, a Velünk a Város frakciójának képviselői és az így alkotott politikai közösség által elvégzett munkát igazolják. 

„Emberközeli fejlesztéseket szeretnénk. Megoldani azokat a problémákat, amelyek a települési alközpontokban, az emberek közelében, a lakóhelyükön a legnagyobbak. Mindezt úgy akarjuk megvalósítani, hogy ebbe bevonjuk a miskolciak véleményét is.” 

„Végig kell mennünk az úton április 3-áig!”

A megyei II-es választókörzetben induló, az ellenzéki összefogás által támogatott országgyűlési képviselőjelölt példaként említette Diósgyőrt, ahol meglátása szerint a kereskedelmi és egyéb szolgáltatások fejlesztését legfőképp a magántőkével együtt kell majd véghez vinni, mindemellett az egészségügyi alap- és szakrendelések fejlesztése a város egyetlen pontján sem halogatható tovább.

– A COVID idején megváltozó világban zöld és kék infrastrukturális fejlesztésekre van szükség, hiszen már nagyon sokan tudnak online dolgozni – hívta fel a figyelmet összegzésében Varga László. 

A sajtótájékoztatót tartó politikusok leszögezték: a felvázolt terveket az elkövetkezendő hónapokban az egyes városrészekre vonatkozó tartalommal fogják megtölteni, melynek folyamatáról és részeredményeiről tájékoztatják majd a nyilvánosságot. 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!