Ugrás a tartalomra

Most is táncolnánk – videoklipen is megjelent a tavalyi táncos őrület

Kujan István
Utoljára módosítva
2021. január 05. kedd 13:58
Rövidfilm készült a Miskolc Televízióban futó Én is táncolnék című műsor nyári adásaiból. A klipben Süttő Roland és Tombácz Anikó profi versenytáncosok, táncpedagógusok és tanítványaik láthatók.

A szürke, borongós januári napokon annyira távolinak tűnnek a vidám, napsütéses nyári napok, hogy talán már el sem hisszük: valóban ott álltunk az Erzsébet téren, a Szinva teraszon, a Tündérkertben, a Palotaszállónál, és ámulattal adtuk át magunkat a táncosok „műsorából” áradó energiáknak. Az újév első napjaiban kiadott rövidfilmet látva azonban hamar meggyőződhetünk: ahogy ott és akkor, úgy most a munkahelyen, laptopunk előtt görnyedve is ritmusra mozdul a lábunk, újra összekacsintunk a táncosokkal, érezzük a Nap melegét, a zene varázsát, másodpercek alatt leteszünk minden terhet, és éljük a pillanatot.

Mocsári László képgalériája

Tavaly előbb tévés táncoktatással jelentkezett a Süttő-Tombácz páros, majd nyár elején egy nagyon új dologba fogott a Miskolc Televízió csapatával: a város páratlanul szép és sokak által látogatott helyszínein jelentek meg váratlanul a Miskolcz-Revital TSE és a Premier Alapfokú Művészeti Iskola tagjaival, hogy egy látványos show keretében népszerűsítsék a táncot – és egy kicsit Miskolcot is.

– Szerettük volna elérni, hogy legyen újra módi a klasszikus tánc; szándékunk szerint azt közvetítettük a programmal, hogy érezzék át mások is: milyen harmóniában mozogni a párunkkal, mennyire sokat adnak ezek a közös élmények. Minél szélesebb körben szerettük volna ezt megmutatni, az adott járványügyi keretek között. Olyan, klasszikus értékeket képviselő táncokat mutattunk be, mint a standard és latin táncok. Talán nem kell ecsetelnünk azt sem, mennyire jó „terápiás” hatással van a tánc a kapcsolatainkra, főleg egy olyan, gondokkal terhelt időszakban, mint amilyen a járvány kitörése óta fenáll – mondták.

Mocsári László képgalériája

A páros folyamatosan valami új dolgon töri a fejét. Még a műsor felvétele közben jött velük szembe egy lehetőség: a CineFest Otthonunk Miskolc címmel filmpályázatot hirdetett. Kaptak is az alkalmon, hiszen egyébként is forgattak – felmerült tehát, hogy egy rövidfilmet készítenek a legjobb pillanatokból. Ebben a Miskolc Televízió munkatársai – mások mellett Ficsór-Kis Alicia, Török Nóra és Hajdú Zénó, valamint az operatőrök – voltak a segítségükre.

– Az anyaggal szerettük volna azt a hangulatot visszaadni, ami a forgatásokat jellemezte: öröm, vidámság, mindez profi táncosokkal, gyönyörű környezetben – emlékeztek vissza a rövidfilm készítői.

Végh Csaba képgalériája

Az Otthonunk Miskolc filmpályázatban arra kérték a miskolciakat, hogy mutassák meg, mit jelent miskolcinak lenni? Miért szeretik a várost? A pályázók maximum 5 percben mutatták be, hogy számukra mit jelent a borsodi megyeszékhely. Az elkészült alkotás lehetett kisfilmes etűd, zenés klip, kísérleti film, mini-dokumentumfilm, animáció vagy ezek keveréke. A pályázat mindenki számára nyitott volt, küldhetett filmet amatőr, profi, aki még csak ismerkedik a kamerával, vagy aki azzal született. A beérkezett filmek közül az előzsűri 25 alkotást válogatott be, amelyeket be is mutattak a Művészetek Házában – köztük volt a Stop and go is.

– Mint mondtuk, a műsorral a várost is szeretnénk bemutatni – hangsúlyozta Roland és Anikó. – Mi Miskolcot egy nagyon élhető városnak tartjuk, szerintünk az egyik legszebb földrajzi adottságokkal rendelkezik hazánkban. És akár kulturális, akár sport téren nagyon is jó lehetőségeket kínál. Arra szeretnénk ösztönözni mindenkit, hogy lássák meg: érdemes itt maradni, hiszen itt megtalálhatjuk a számításunkat. Több tanítványunk is úgy döntött, hogy itt tanul tovább, itt kezd el dolgozni. Akik mégis elkerültek innen, ők is visszajárnak, a nyári produkciók miatt például több sporttáncosunkat is vissza tudtuk csábítani Miskolcra.

Stop and go – egy táncos figura nevét választották a klip címének. Megállsz, szétnézel, és mész tovább – így tesznek Rolandék is: az Én is táncolnék műsor harmadik szériáján dolgoznak jelenleg. Annyit már most elárultak, hogy a sorozat új köntösbe öltözik. – Itt már a látványé lesz a főszerep; gyönyörködhetünk majd a ruhákban, a latin táncos sztorikban, a környezetben, a lépésekben. És a férfi-nő kapcsolatában. Egyszóval: a táncban.

További hírek

Programok

Jelenleg nincsenek programok!