Ugrás a tartalomra

Mostantól tekernek – elindult a szezon

minap.hu
Utoljára módosítva
2021. május 02. vasárnap 13:29
Három távon várta a jelentkezőket a Miskolci Road Cycling Club (MRCC) a vasárnapi szezonnyitó tekerésre.
Képgaléria! Fotó: Juhász Ákos

Délelőtt 9 órakor indultak a Városház térről a biciklisek, akik három távot teljesíthettek: rövid a könnyed kerékpárosoknak, középtáv a tapasztaltabbaknak és hosszú a fanatikusoknak. A cél mindhárom esetben Jávorkút volt.

A szezonnyitó tekerést az MRCC kerékpár szakosztálya szervezte meg. – Ezzel az első találkozóval kezdődött meg a közös edzés – mondta Somogyi László szakosztályvezető. – Fontosnak tartjuk, hogy az évadnyitóra minél többen jöjjenek el, hogy minél szélesebb körben meg tudjuk szólítani a bringásokat. Most azt terveztük, hogy túratempóban lehet tekerni ötven kilométert, megállva a Diósgyőri várnál és Lillafüreden. A másik véglet pedig a százhét kilométer, amit három komolyabb emelkedő is nehezít.

Az MRCC 2017-ben alakult, elődje az MVSC kerékpár szakosztály volt. Az utóbbi öt évben az országúti kerékpáros csapat versenyzői rangos megmérettetéseken indultak, valamint számos eseményt szerveztek a közös sportolás és az egészséges kikapcsolódás jegyében. Ezek egyike a 2017 óta minden évben megrendezett Bükk Kupa, mely a régió egyik meghatározó kerékpárversenyévé nőtte ki magát, és idén szeptember második hétvégéjén lesz. 

Az MRCC taglétszáma ma harmincöt kerékpáros.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!