Ugrás a tartalomra

Mozgásban a város: a kerékpározható város útjairól szól a következő vitaest

Tajthy Ákos
Utoljára módosítva
2020. szeptember 22. kedd 13:46
A szeptember elején indult program ezúttal is online lesz nyomon követhető.

A kerékpározható város úthálózata lesz a fő témája szeptember 23-án, szerdán este hat órától a Mozgásban a város című vitaest-sorozatnak. A Kerékpáros Miskolc Egyesület által szervezett és Miskolc önkormányzatának támogatásával megvalósult sorozat soron következő alkalmát a járványhelyzet miatt ezúttal is online, többek között itt, a minap.hu-n lehet majd követni.

Most szerdán Barna Zsolt, az Értékterv Kft. ügyvezetője lesz az előadó, aki a Kerékpározható úthálózat tervezése című műszaki előírást összeállító szakbizottság munkáját is vezette. A beszélgetéshez Szunyogh László, Miskolc főépítésze mellett Dovák Dávid, a Decathlon miskolci áruházának leköszönő igazgatója, a HOTE alelnöke és Kunhalmi Zoltán, a Kerékpáros Miskolc Egyesület elnöke csatlakozik.

Ahogyan azt korábban Kunhalmi Zoltán a minap.hu-nak elmondta: a vitaest-sorozat célja, hogy egy társadalmi párbeszéd alakuljon ki a város közlekedésével kapcsolatban. Az eddigi alkalmakon szeptember 3-án a közterület-használat (ez még nem online fórum volt), 10-én a közlekedésimód-választás, 16-án pedig a közösségi közlekedés volt a téma.

A szeptember 23-ai eseményt még kettő követi: október 1-jén Kézy Béla előadása lesz hallható a gyalogosbarát városról, 8-án pedig Mihálffy Krisztináé a forgalomcsillapításról. A programsorozat fővédnöke Veres Pál, Miskolc polgármestere.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!