Ugrás a tartalomra

Műsoron egy miskolci sikersztori

minap.hu
Utoljára módosítva
2021. április 27. kedd 13:48
Igazi miskolci sikertörténetet mutat be a hétfői híradó után kezdődő Miskolci Napló. A közéleti magazin az egyik helyi vállalat eredményeiről, múltjáról, jelenéről és törekvéseiről számol be.
Fotó: Mocsári László

A Déli Ipari Parkban 2018-ban letelepedett Spinto Hungária Kft. elsősorban az autóipar számára a sorozatgyártáshoz készíti termékeit. Emellett kiemelten fontos a cég számára a várossal és a Miskolci Egyetemmel való együttműködés. A stúdióban a többi közt arról is szó volt, hogyan tud a campus bekapcsolódni a helyi vállalatok munkájába. A Miskolci Napló műsorában a cég ügyvezetője beszélt a múltról, jelenről, tervekről.

Tudományos bázis

- A Miskolci Egyetem előtt az a kihívás áll, hogy az ipar szereplői által megfogalmazott elvárásokat, kihívásokat, technológiai problémákat megpróbálják kutatni é valóban alkalmazott kutatások történjenek az egyetemen, amelyek nagyon rövid időn belül valóval az ipar területén alkalmazásra is kerülnek - véli Veres Pál polgármester. - Ezért nagyon fontos az, hogy itt elkezdődtek az egyeztetések az öntészeti kutatóbázis létrehozásáról és úgy tűnik, hogy most az elkövetkező években nagyon jelentős anyagi források állnak majd rendelkezésre az egyetem számára abból a célból, hogy pont az ilyen kutatásokat fejlesszék.

A műsort hétfőn, 18.25-től vetítette a Miskolc Tv. 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!