Ugrás a tartalomra

Nagy Táncválasztó Miskolcon

Kujan István
Utoljára módosítva
2021. szeptember 13. hétfő 11:59
Nemcsak megtekinthetik, de az első tánclépéseiket is megtehetik azok az érdeklődők, akik szeptember 26-án, vasárnap ellátogatnak a Művészetek Házába. A tavalyi nagy siker után ugyanis ismét megrendezik az egésznapos Nagy Táncválasztót Miskolcon. Az ingyenes programon több műfaj is képviselteti magát a klasszikus balettől a modern táncig. Ha valaki kedvet kap a folytatáshoz, egy helyen kaphat információkat arról, hogyan tudja elmélyíteni a tudását.

L. Tóth Evelyn szervezőként fogja össze a programot. A Nívó-díjas modern táncpedagógus, koreográfus, a Miskolcon közel 30 éve működő eLTE Best Dance Company-Miskolci Dance Stúdió vezetője érdeklődésünkre részletezte, a Nagy Táncválasztó kiváló lehetőség arra, hogy a különböző, Miskolcon is elsajátítható táncstílusokkal megismerkedjenek az érdeklődők – sőt akár ki is próbálhatják azokat. A program tehát két nagyobb egységből tevődik össze: egyrészt bemutatókat tartanak a Művészetek Háza színpadán a csatlakozó művészeti iskolák és táncstúdiók olyan műfajokban, mint például a klasszikus balett, a modern tánc, a néptánc, a break, a mazsorett, vagy éppen a cheerleaders. Új elemként csatlakozik idén a történelmi társastánc és a fit Kid, valamint a Hatha jóga.

Mocsári László képgalériája a tavalyi programról

Sőt, szintén újdonság, hogy felállítanak a MűHa előtt egy színpadot, ahol az egyik legizgalmasabb programelem a rúdtáncbemutató lesz, de láthatunk majd egy szépkorú tánccsoportot is.

– Minden korosztály számára érdekes bemutatókkal és táncokkal készülünk, kedvükre válogatnak majd az érdeklődők, akik egy helyen ismerkedhetnek meg a miskolci táncos kínálat egy szeletével. Láthatják majd, mennyi stílus, és milyen sok szegmens képviseli magát a városban. De a rendezvény arra is nagyon jó alkalmat kínál, hogy tisztázhassuk magunkban például, hogy mi a modern tánc és a hip-hop közötti különbség. A stílusokra nagyon jó rá lehet látni, és rögtön betekintést tudunk nyerni a tánciskolák kínálatába, hol, milyen oktatások vannak.

A családok be is tudnak tehát kapcsolódni a táncórákba, az óraadó oktatók, a tánciskolavezetők mindenben állnak a rendelkezésükre, legyen szó az alaplépések megtanulásáról, vagy arról, hol érdemes folytatni, ha valaki elmélyülne a műfajokban.

Az órákon való részvétel azonban előzetes regisztrációhoz kötött, ezt azonban csak azoknak kell megtenniük, akik biztosan részt akarnak venni a táncórákon. Ők hamarosan az esemény honlapján, a www.nagytancvalaszto.hu oldalon, a Helyszínek fület legörgetve, a „Miskolcra" kattintva tehetik ezt meg, itt órarendre lebontva vannak megadva a miskolci programok.

Plusz friss információkért érdemes követni a Nagy Táncválasztó Miskolc hivatalos Facebook-oldalát, ami rendszeresen frissül fotós és videós tartalmakkal.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!