Ugrás a tartalomra

Ne lepődjön meg, ha szaloncukorba csomagolt üzenetet talál pénteken

minap.hu
Utoljára módosítva
2021. november 30. kedd 10:47
A Fogyatékos Emberek Világnapja alkalmából december 3-án, 10 órakor figyelemfelhívó akciót tartanak a Miskolci Egyetem elsőéves gyógypedagógus hallgatói a Kossuth Lajos és a Rendvédelmi középiskola tanulóival.

A gyógypedagógus hallgatók mintegy ezer szaloncukrot készítettek el, s ezeket fogják középiskolás társaikkal kiosztani a délelőtt során. A szaloncukrokban üzenetek találhatók a fogyatékosságokról, az emberi jogokról.

A város központjából indulva az elsőéves gyógypedagógus hallgatók a Kossuth Lajos Evangélikus Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Pedagógiai Szakgimnázium és a Miskolci Rendvédelmi Technikum tanulóival "szaloncukor-üzeneteket" fognak  elhelyezni a parkoló autók szélvédőjén, valamint osztanak a járókelőknek és postaládákba helyeznek el.   
Az eseményt az előző két évben is megrendezték.

Első alkalommal 2019-ben, a hallgatók közösen az Éltes Mátyás Iskola tanulóival, a Plázában egy dalt adtak elő.
Tavalyi elsőévesek 2020-ban speciális szükségletű fiatalokat, felnőtteket kértek fel arra, hogy rajzban, festményben jelenítsék meg aktuális életérzéseiket. A pandémia ellehetetlenítette az eredeti elképzelést, mely szerint a város több pontján képeslapok formájában adták volna mindenki tudtára a nap jelentőségét.
 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!