Ugrás a tartalomra

Négy évtizeden át a pályán maradni 

minap.hu / Miskolc Televízió
Utoljára módosítva
2023. június 01. csütörtök 17:24
Közel negyven év szolgálat után vonult nyugdíjba az MVK villamos- és autóbuszvezető munkatársa. 
Fotók: Juhász Ákos

Csupán a kamera és a fényképezőgép kedvéért ült be ottjártunkkor a vezetőfülkébe Simon Gábor, aki harminckilenc évig dolgozott a helyi közlekedési vállalatnál. Az MVK-s dolgozó alapvető álma az volt, hogy autóbuszt vezessen, de végül olyannyira megszerette a síneket, hogy a villamos mellett maradt. Az évek során persze aztán az autóbuszra is engedélyt szerzett, így ha kellett, vezetett villamost és autóbuszt is, mindemellett a szerelőműhelyben is otthon érezte magát.

A kötöttpályás pályafutás 1984-ben indult – elevenítette fel stábunknak az ünnepelt, aki elmondta: a maiaktól eltérően ekkortájt még teljesen más járműveket kellett vezetnie, ami merőben más élményt jelentett a fülkében. Van, ami viszont nem változott: mindvégig szeretetteljes légkör vette körül a közlekedési vállalatnál kollégái, vezetői és az utasok körében is – mindazonáltal komoly elhivatottsága és elkötelezettsége is a pályán tartotta. „Ez egy olyan hivatás, amit kevesen tudnak sokáig űzni” – állapította meg.

Simon Gábor több szakmai versenyen is részt vett aktív évei alatt. Mint arról a Miskolc Televízió stábjának beszámolt, csaknem húsz serleggel rendelkezik. 2019-ben ő lett az év legjobb villamosvezetője a városban, munkatársaival később országos megmérettetést is nyert, míg 2007-ben azon a villamosgyorsulási versenyen kaparintotta meg az aranyat, amit Miskolcon rendeztek. 

Nyugdíjazása előtti utolsó munkanapján egy, az alkalomra készített táblával búcsúztatták Simon Gábort munkatársai a múlt héten. Közel negyven esztendőnyi szolgálat után most már a pihenés időszaka következik a nyugalmazott villamosvezető életében. 

További hírek

Programok

Jelenleg nincsenek programok!