Ugrás a tartalomra

Négy új papagáj költözött be a Vadasparkba

Király Csaba
Utoljára módosítva
2022. május 16. hétfő 17:00
A három új pennant-papagáj és a goffin-kakadu külföldi állatkertekből érkezett Miskolcra. Előbbinek köszönhetően teljesen új faj mutatkozik be a Miskolci Állatkertben, míg utóbbi párja lehet egy már itt élő goffin-egyednek.

Az ausztrál papagájfajokat bemutató röpde négy új lakóval bővült. Az igézően piros tollazatú pennant-papagájok Pozsonyból érkeztek a Miskolci Állatkertbe, rögtön hárman. A fiatal hím goffin-kakadu pedig Németországból tette át székhelyét a Csanyikba, ahol nem titkolt célja a rá várakozó tojóval szaporítani az állományt.

Az ifjú goffin-kakadu a kép előterében. | Fotók: Mocsári László

Miután megérkeztek Miskolcra, kötelező karanténba vonultak, ezt követően csatlakoztak a röpdében lévő társaikhoz – tudtuk meg Veress Tamás gyűjteményi vezetőtől.

„Most úgy néz ki a szociális helyzet, hogy a pennant-papagájok mindenkitől külön életet élve keresik a táplálékukat, a goffin-kakadu pedig a csupaszszemű kakaduval barátkozott össze” – írta körül a helyzetet.

3/2 pennant-papagáj

Mint kiderült, a goffin tojó embereknél nevelkedett és egyelőre inkább a látogatók társaságát keresi, de remélhetőleg idővel észreveszi a fiatal hímet is.

A csupaszszemű és a goffin-kakadu (b.-j.)

További hírek

Olvasnivaló