Ugrás a tartalomra

A nemzetbiztonsági bizottság is foglalkozik a Szájer-üggyel

index.hu
Utoljára módosítva
2020. december 02. szerda 16:45
A nemzetbiztonsági bizottság jövő héten soron következő ülésén a bizottság elé kerülő témák között ott lesz Szájer József ügye is – közölte Stummer János, az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának az elnöke.

A nemzetbiztonsági bizottság jobbikos elnöke szerint három baj is van azzal az elmélettel, hogy Szájer Józsefet a német titkosszolgálat buktatta le.

Egyrészt eltereli a közfigyelmet a botrány valódi magváról, a politikusként kimondott szavak és a magánemberként viselt dolgok közötti égbekiáltó ellentmondásról. Másrészt egy rendkívül aggasztó dolgot állít, méghozzá mindenfajta bizonyíték nélkül: mármint azt, hogy egy idegen ország titkosszolgálata a magyar belpolitika folyamatait alapvetően meghatározó módon, akár a soron következő választásra is hatással, közvetlenül avatkozik be a magyar belügyekbe. Nem információs offenzívával, nem diplomáciai elszigeteléssel, nem szervezeti emlékezetük közkinccsé tételével, hanem nettó karaktergyilkossággal. Ahhoz a megállapításhoz, hogy ez egy nagyon veszélyes feltételezés, pláne bizonyítékok nélkül, nem kell semmilyen nemzetbiztonsági előképzettség

– fogalmazott Stummer János.

A harmadik problémának ezzel az elmélettel kapcsolatban azt tartja, hogy mindezek mellett kommunikációs menekülőutat is biztosít a Fidesznek, amelyik most azt mondhatja, Szájer Józsefet azért büntetik, mert szembe mert szállni Brüsszellel, Soros Györggyel és a gonosz, bevándorláspárti EU-bürokratákkal, és nem is őt, hanem a magyar szuverenitást támadják, ráadásul már titkosszolgálati eszközökkel is.

Stummer János a kormánypárti sajtóra hivatkozva megjegyezte, láthatóan már le is csaptak erre a lehetőségre.

Ahogyan arról a minap.hu is beszámolt, kedd délelőtt két belga lap, a Dhnet és a HLN is saját forrásaira hivatkozva arról számolt be, hogy a brüsszeli rendőrök péntek este egy szexpartit kapcsoltak le a kijárási korlátozások megszegése miatt. A bulin részt vett Szájer József, a Fidesz EP-képviselője is, aki ezt a tényt közleményben elismerte.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!