Ugrás a tartalomra

Nemzetközi fesztiválon a Sky Fanatic

Merecicki-Kiss Judit
Utoljára módosítva
2020. november 28. szombat 20:58
A járvány és az ebből adódó világszintű bezártság egy előnnyel már biztosan rendelkezik. A közösségi média minden eddiginél fontosabb platform lett, ami határokon átívelő kapcsolatokat eredményez, így új kapukat is megnyit. Így történt ez a Sky Fanatic életében is. Egy nemzetközi jótékonysági koncert fellépői lettek idén. A projekt a koronavírus miatt ezúttal online valósult meg, de a miskolci zenekarra sokan felfigyeltek.
A miskolci zenekarra sokan felfigyeltek

A koronavírus egyik, ha nem a legnagyobb áldozata a zeneipar. A fesztiválok, koncertek, az élő zene élménye az idei évből szinte teljesen kimaradt. A nyári időszakban volt egy rövid periódus, mikor újra színpadra állhattak a zenészek, de ez sajnos nem tartott sokáig. A miskolci Sky Fanatic tagjai is nehezen viselik, hogy nem élhetik át mostanában azt az érzést, amiért dolgoznak egész életükben. Nevezetesen azt, hogy a színpadon állva, a zene segítségével összekapcsolódnak a közönséggel, amelynek szeretete nemcsak, hogy tapintható, hanem füllel is könnyedén érzékelhető. A legutóbbi nagy bulijuk még a Kocsonyafesztiválon volt, amikor több száz ember énekelte Nahaj Petivel és a zenekarral, hogy Távol Babylontól.

– Ez az érzés leírhatatlan, igazi mérföldkő az életemben, a zenekar életében. Ez olyan érzés, amit semmivel sem lehet kifejezni. Ez hiányzik a legjobban. A színpad, ami előtt ott van velünk a közönség – mondta az együttes énekese. A hiányérzet viszont új utakra terelte a zenekart. Nyáron online koncertet adtak közösségi oldalukon, hogy együtt lehessenek kicsit a közönségükkel, ha nem is élőben, de együtt.

– Nagyon jól sikerült a júniusi online koncertünk. Sok pozitív visszajelzést és energiát kaptunk a neten keresztül. Erre a videóra talált rá egy brit fesztivál. A The Specialized Project nemzetközi jótékonysági koncertet szervezett. A szervezők pedig megtalálták az online koncertünket, és ha virtuálisan is, de meghívtak minket – mesélte az előzményekről Beleznay András trombitás.

Egyedüli magyarként

A Sky Fanatic online koncertjének több mint a felét láthatta is a fesztivál ezúttal otthon ülő közönsége. A legfőképp brit ska- és reggea-előadók mellett többek között spanyol és amerikai formációk is képernyőre kerültek. Egyedüli magyar zenekarként pedig a Sky Fanatic-érzés is jelen volt a több mint hétórás koncertfolyamban.

– Nagy megtiszteltetés volt, hogy felkerestek minket, és részesei lehettünk ennek a fesztiválnak. Emellett jótékonysági koncert is volt ez, ami külön nagy örömmel tölt el bennünket – hangsúlyozta András, és hozzátette nagyon izgalmas volt ülni otthon, nézni a koncerteket, és várni, hogy ők következzenek. – Furcsa volt, de nagyon izgalmas, még soha életemben nem láttam magunkat koncertezni – mondja nevetve a trombitás.

Üzenet a tengeren túlról

A fesztiválszervezők szeretnének a továbbiakban is együttműködni a miskolci zenekarral. Remélhetőleg a legközelebbi alkalmon már élőben állhatnak a brit közönség elé. A zenekar viszont azóta több pozitív visszajelzést is kapott a nemzetközi szakmától.

– Egyik nap egy amerikai művésztől érkezett üzenet. Nagyon tetszett neki a koncertünk, és elmesélte, hogy azóta is sokszor hallgatja a zenének. Szeretné, ha kapcsolatban maradnánk. Nos, nem kizárt, hogy kinyílhat előttünk egy újabb ajtó – árulta el Nahaj Péter, hozzátéve, hogy próbálnak optimistán állni a jövőhöz ebben a nehéz, járvány sújtotta helyzetben, ezért most az alkotás a legfőbb elfoglaltságuk. Szeretnének hamarosan kijönni egy új kislemezzel.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!