Ugrás a tartalomra

Népszerű filmekkel nyitnak a miskolci mozik

minap.hu
Utoljára módosítva
2021. május 03. hétfő 11:46
Május 6-án újra megnyílik a nézők előtt a Miskolc Művészetek Háza Uránia és Béke Art moziterem. Figyelem: ahogy sok más helyen, itt is védettségi igazolványhoz kötik az előadások látogatását!

Ennek hiányában a Művészetek Házának nem áll módjában beengedni a nézőket. A 18 éven aluliak pedig csak védettségi igazolvánnyal rendelkező felnőtt kíséretében mozizhatnak – tájékoztattak hétfői közleményükben.

De most már nézzük, mit nézhetünk az első műsorhéten!

Vetítik majd a Made in Italy című magyarul beszélő angol-olasz vígjátékot, főszerepben Liam Neesonnal és fiával.

Részlet a Felkészülés...-ből

És vetíteni fogják Horváth Lili nemzetközi sikereket is elért Felkészülés meghatározhatatlan ideig tartó együttlétre című magyar romantikus filmjét is.

Továbbá: májusban olyan népszerű alkotásokat is bemutatnak, mint a 2020-as Berlinálét megnyitó, igaz történeten alapuló Egy évem Salingerrel című feliratos kanadai-ír filmet, Sigourney Weaver főszereplésével.

Folytatódik az évek óta sikeres Európai Panoráma program, melynek keretein belül vetítik többek között a Történetek a végtelenségről című feliratos svéd-német-norvég-francia filmet, illetve a Diana esküvője című magyarul beszélő norvég vígjátékot.

A Zenei sikertörténetek a mozivásznon programon belül pedig két nagyszerű koncertfilmet láthatnak a nézők: New Orleans: A zene városa, amely New Orleans páratlan, zenetörténeti szempontból is jelentős örökségét mutatja be, Michael Murphy produceri munkájának köszönhetően és rendezésében, valamint az Idiot Prayer – Nick Cave Alone at Alexandra Palace, amelyben Nick Cave ausztrál rockzenész, dalszerző és énekes saját szerzeményeit adja elő szólóban, zongorán kísérve.

Részlet az Egy évem Salingerrel című filmből

Az Ideje moziba menni! elnevezésű országos program keretében május 27-től 30-ig a vígjátékot kedvelők többek között olyan filmekkel találkozhatnak, mint a Rosa esküvője és a Szenvedélyes szomszédok.

Május 11-én, délután fél 5-től pedig a Béke Art Moziteremben – Miskolc Város Napja alkalmából – ingyenes filmvetítést tartanak a tavaly megrendezett CineFest Special „Otthonunk Miskolc” programjának díjnyertes rövidfilmjeiből: Kötelék, Az éneklő csillag, Fél perc Miskolc, In the Box, Skolc.

Május 30-án pedig – Gyermeknap alkalmából – a kicsiknek kedveskednek a Bogyó és Babóca 4. – Tündérkártyák című animációs film vetítésével fél 4-től.

Az előadásokra jegyek foglalhatók a www.cinemis.hu honlapon vagy május 6-tól vásárolhatók a mozi jegypénztárában, nyitvatartási időben (minden nap 15:00-20:00 között a Rákóczi utca 5. szám alatt).

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!