Ugrás a tartalomra

No vakcina, no party, a ballagásokat és osztálykirándulásokat azért engedélyezik

Index
Utoljára módosítva
2021. május 07. péntek 14:27
Az operatív törzs pénteki sajtótájékoztatóján Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár elmondta: az érettségizők felelősen vizsgáznak, és őket is „várja egy sör" a teraszon. De: no vakcina, no party.

Maruzsa Zoltán bejelentette, hogy engedélyezik május 25. után a ballagásokat, osztálykirándulásokat, bár utóbbiak esetén csak egynapos utakat. Mint arról már a rendelet is megjelent, május 10-től a felső tagozatosok is visszatérnek a jelenléti oktatáshoz – írja az Index.

Kiemelte, hogy a hét legfontosabb eseménye az érettségi, ami május 3. és 25. között zajlik. Az adatok még nem állnak rendelkezésre teljeskörűen, de szinte százszázalékos a részvételi arány a vizsgákon. Mint arról már a rendelet is megjelent, május 10-től a felső tagozatosok is visszatérnek a jelenléti oktatáshoz.

Van mit pótolni a nevelés és a tehetséggondozás területén − emelte ki az államtitkár. Maruzsa Zoltán közölte: biztos benne, hogy nem alakulnak ki gócpontok az érettségi miatt, azonban arra kér minden 16 és 18 év közötti fiatalt, hogy éljen a lehetőséggel, és vegye fel az oltást.

No vakcina, no party − zárta szavait az államtitkár.

Müller Cecília országos tiszti főorvos szerint a védőoltások növekvő számával és a védelmi intézkedések betartásával tudjuk megtartani a csökkenő tendenciát. Elmondta, hogy nagyon fontos, hogy senki se hanyagolja el a második dózis felvételét, mert az szükséges a teljes védettséghez.

Az időpontfoglaló alkalmazásban jelenleg három oltóanyagra lehet időpontot foglalni. Az országos tiszti főorvos kiemelte: május 13-ától védettségi igazolványhoz kötött az orvosi ellátások igénybevétele. Akinek nincs ilyen, annak 48 óránál nem régebbi PCR-tesztre van szüksége, a műtét előtt pedig még egy antigén gyorstesztre.

Müller Cecília ismertette a szennyvízadatokat is. Ezek szerint enyhe csökkenés látható országszerte, Budapesten és környékén azonban még mindig ingadozás tapasztalható.

(Külső képünk: Minap-archív fotó: Mocsári László)

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!