Ugrás a tartalomra

Növeli a kerékpárszállítási kapacitásokat a MÁV

minap.hu
Utoljára módosítva
2021. május 12. szerda 10:06
A kerékpáros utasok számában tavaly ugrásszerű növekedés következett be, a kerékpáros turizmus minden korábbinál népszerűbbé vált. A tavasztól őszig tartó szezonban – a lehetőségeihez képest – jelentősen növeli a kerékpárszállítási kapacitásokat a vasútvállalat.
Forrás: mavcsoport.hu

Zemplén

A tavaly decemberi menetrendváltás óta Budapest és Miskolc felől kerékpárszállító kocsival közlekedik vonat a Zemplénbe, amely népszerű turisztikai térséggé vált a biciklisek körében. A Zemplén InterCity Budapest és Sátoraljaújhely között kétóránként közlekedik, amelyen 16 kerékpár szállítható, a biciklik számára is kötelező a helyjegyváltás.

Tisza-tó

A kerékpárkapacitás bővítés érdekében a mellékvonalakról jól ismert Bz motorvonatok mellékkocsijaiból idén hetet épít át a MÁV-START nagybefogadóképességű kerékpárszállítókocsivá, ezek fokozatosan állnak forgalomba. Velük a nyári hónapokban találkozhatnak majd az utasok: első ütemben június elejétől a Tisza-tó környéki vasútvonalakon. A felújítást tesztnek tekinti a MÁV-START, ezért várja az utazóközönség visszajelzéseit, hogy az igényekhez igazodva fejleszthesse. A Tisza-tó a közismert és kedvelt kerékpáros túrajeggyel érhető el, ami egy napig, a jegyen feltüntetett naptári napon érvényes a Tisza-tóhoz az ország bármely területéről elindulva, a megtett távolságtól függetlenül, egységesen, 420 forintért vásárolható meg akár hétvégén, akár hétköznap.

További információkban segítséget nyújt a MÁV-Volán-csoport honlapján a belföldi/szolgáltatások menüpontban található kerékpárszállítási aloldal.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!