Ugrás a tartalomra

Nyaralás: itthon vagy külföldön?

Miskolc Televízió/minap.hu
Utoljára módosítva
2020. június 23. kedd 08:58
A turizmus, a veszélyhelyzet megszűnésével, beindulni látszik: mind a belföldi és a külföldi utak után is megnőtt a kereslet. Sokan sokkal bátrabban mernek utazni, köszönhetően annak is, hogy haza érkezéskor már nem vár kéthetes karantén senkire. A legtöbb ember itthon pihen idén, de sokan választják Görögországot, Horvátországot vagy Bulgáriát.

Az emberek egyre inkább gondolkoznak úgy, hogy jó lenne idén kikapcsolódni. A veszélyhelyzet eltörlésével és a határok megnyitásával egyre többen érdeklődnek belföldi és külföldi utazások iránt is. A hazai kikapcsolódást még mindig többen választják.

– Csak belföldre akarunk utazni – mondta Gaál Istvánné –, mert amúgy nyaralni meg látogatóba is a lányomhoz Ausztriába, a fiamhoz pedig Németországba megyünk. Nyaralni azonban csak itthon akarunk.

De sok ember, az utazás utáni két hét kötelező karantén megszűnésével már a külföldi utazást is szívesen választja. – Mi Horvátországba megyünk – árulta el Béresné Machán Klaudia. – Most törölték a veszélyhelyzetet, és nem kerülünk újabb karanténba, ezért vállaltuk, hogy kimegyünk külföldre.

Az utazási irodákba is kezd visszatérni az élet, egyre többen érdeklődnek és foglalják is le nyári kikapcsolódásukat. A szakemberek szerint idén felfutóban van a belföldi turizmus, ugyanis hiába a veszélyhelyzet eltörlése, félnek még az emberek.

– Most a belföldi utakat keresik – nyilatkozta Mészáros József, a Kolombusz Tours vezetője –, mert a Balaton környékén szinte már nem tudtunk több napos szállást foglalni csoport részére sem. Mindenhonnan azt a visszajelzést kapjuk, hogy telt házzal dolgoznak.

Az egyik utazási irodában, azt mondják: ugyan az utasok fele visszamondta lefoglalt nyaralását a járványhelyzet ideje alatt, ám a veszélyhelyzet eltörlésével és a határok megnyitásával egyre többen kezdenek érdeklődni a külföldi utak után. – Lassacskán kezd éledezni a piac – mondta Bárdos István, a Szerviz Iroda Utazásszervező Kft. marketing menedzsere. – Habár Magyarországon nagyon fontos a hazai piac, de a jelenlegi helyzetben, az időjárás viszonyok és a korlátozott szám miatt változatlanul várható, hogy azok az emberek, akik eddig is a tengerparton töltötték a nyarat, azoknak egy jelentős része azért ezt fogja választani.

A szakma abban reménykedik, hogy az emberek visszanyerik bizalmukat az utazáshoz, és az idei szezon szeptember, októberig kitolódik majd, ugyanis nagyon sok felkapott helyen ilyenkor még nyaraló idő van.

További hírek

Olvasnivaló