Ugrás a tartalomra

Nyitják a kinti medencéket

Miskolc Televízió/minap.hu
Utoljára módosítva
2022. május 20. péntek 16:44
Fokozatosan nyitnak a kültéri medencék Miskolc fürdőiben, ahogy itt a jó idő, és egyre emelkedik a napi átlaghőmérséklet.
Fotók: Horváth Csongor

A hamarosan beköszönő strandszezonra folyamatos volt a felkészülés, a Miskolci Fürdők Kft. munkatársai elvégezték a szükséges karbantartásokat, a burkolatjavítást, takarítottak, és a gépészeti berendezéseket is üzembe helyezik a szezonkezdetre.

A szabadtéri fürdőzés élménye a Barlangfürdő külső medencéiben már szombattól elérhető. Németh Judittól, a Miskolci Fürdők Kft. ügyvezetőjétől azt is megtudtuk, hogy a nyitás fokozatos lesz.

- Az közös, hogy valamennyi fürdőnkben már javában készülünk a nyári szezonra. A Barlangfürdőben ezen a hétvégén megkezdjük a szezont a kinti medencék megnyitásával. Azt tapasztaljuk ugyanis, hogy a fürdőzők nagyon várják már, hogy kint, a napon strandolhassanak - mondta.

Hamarosan a többi miskolci fürdőben is így tesznek. Az Ellipsum Strandfürdő úszó- és családi medencéje, valamint a Selyemréti Strandfürdő még nem üzemelő medencéi a gyereknapi hétvégére nyitnak meg. Az ügyvezető elmondása szerint izgalmas gyermekjátékokkal, programokkal várják majd a fürdőzni vágyókat.

Németh Judit szót ejtett a strandok környezetének rendben tartásáról is.

- Valamennyi fürdő esetében folyamatosan szépítjük azok területeit. Az Ellipsum frissen telepített, növényekkel teli parkrészét csak szigorú szabályok betartásával tudjuk kezelni. Múlt héten tápoldattal ápoltuk az itteni gyepszőnyeget, és a telepítőtársaság szigorú útmutatása alapján csak hét nap elteltével, ezen a héten lehetett lenyírni a füvet. Amint tehát arra lehetőség nyílt, azonnal megkezdtük a munkát. Ugyanakkor van több olyan fa a területen, ami sajnos nem bírta ki a téli hideget. Ezek helyére újakat fogunk telepíteni, már meg is kerestük a kivitelezőt, a jövő hét elején valamennyi fát pótolni tudjuk garanciálisan. Hamarosan érkeznek az új növények, így csakhamar ismét teljes szépségében fogjuk látni az Ellipsum kertrészét - mondta.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!