Ugrás a tartalomra

Nyolcvanhét autóbuszmegálló újul meg és tizenkét új utasvárót építenek ki városszerte

minap.hu
Utoljára módosítva
2021. január 12. kedd 15:14
Korszerűbb, szebb és kényelmesebb – hatvannyolc buszmegálló újul meg és tizenkét új utasvárót építenek ki az elkövetkező hónapokban Miskolcon. Az első húsz utasváró átalakítása, korszerűsítése november 16-án kezdődött meg, a munkálatok több ütemben zajlanak majd a város közterületein egy hónapon át.

Megújulnak, megszépülnek a megállók többek között a Búza téri végállomáson, a Villanyrendőrnél, illetve a Centrum Áruház szomszédságában is – ezeken a helyeken teljesen új utasvárókat alakítanak ki a szakemberek. Más területeken pedig a már meglévő, jelenlegi megállót újítják fel, ez történik majd például a Tapolcai elágazásnál, a Népkertnél és az Avas városközpontban.

A megállóhely-felújítás olyan önkormányzati projekt, amely a JCDecaux Hungary Zrt. nevű, nemzetközi outdoor médiavállalattal együttműködésben valósul meg.

A miskolci buszmegállók karbantartását a Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. végzi, ez elsősorban állagmegóvási munkákat, festést, illetve az időjárás okozta megrongálódások kijavítását jelenti. A most induló projekthez hasonló, nagyszabású utasváró korszerűsítési program hosszú évek óta nem volt a városban.
 
 

További hírek

Olvasnivaló