Ugrás a tartalomra

Októberben jön a Musical és Miskolc Symphonic

Miskolc Tv/minap.hu
Utoljára módosítva
2019. július 12. péntek 13:28
A már több éves hagyománnyal rendelkező Musical és Miskolc Gála idén nagyzenekari kíséretet kap – jön a Musical és Miskolc Symphonic! Miskolcról származó befutott sztárok és pályakezdő énekesek – ezúttal a Miskolci Szimfonikus Zenekar kíséretében – újra egy színpadon, október 20-án a Művészetek Házában.
Fotók: Mocsári László

A ZENITA Alapítvány és a Miskolci Szimfonikus Zenekar közös munkája már télen, az Advent Miskolc rendezvénysorozat kapcsán elkezdődött – most pedig ismét összefogtak, az ifjú tehetségekért. „Nagyon szép kezdeményezésnek tartom, amit az alapítvány az ifjúság megszólításával a művészet területén tesz” – nyilatkozta a Miskolc Televíziónak Szászné Pónuzs Krisztina, a Miskolci Szimfonikus Zenekar ügyvezetője. Mint mondta, ez a zenekarnak is célja, hogy szélesítse a közönségét, hogy nyisson más zenei stílusok felé is.

Az idei Musical és Miskolc Gála eltér majd a korábbiaktól. – A koncert első fele a mindenki által már oly’ jól ismert gála lesz, a második felvonás pedig élőzenés, nagyzenekari kíséretet kap majd – nyilatkozta Cselepák Balázs, a Zenével az Ifjú Tehetségekért Alapítvány vezetője. „Szerintem példamutató, hogy ma Miskolcon két ilyen csapat, mint a Miskolci Szimfonikusok és a ZENITA Alapítvány össze tud fogni, és együtt tud működni egy közös, jó ügyért: a fiatal tehetségekért."

A zene, Miskolc kulturális életének rendkívül meghatározó része, és fontos szerepet tölt be a városmarketingben is – ezt már Nagy Réka polgármesteri biztos mondta a gála sajtótájékoztatóján. – Nagyon sok látogatót vonzanak ide a zenei intézmények által szervezett rendezvények, valamint azok a zenei fesztiválok, amik mára már országos és nemzetközi hírűek, mint az Operafesztivál – emelte ki, hozzátéve: ezek a rendezvények idegenforgalmi szempontból is jelentősek. Miskolc támogat minden olyan kezdeményezést, ami ennek a zenei kultúrának az utánpótlását segíti – zárta szavait.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!