Ugrás a tartalomra

Online akadémiát indít a MAB

minap.hu
Utoljára módosítva
2021. február 08. hétfő 08:35
Online kínálja a régió egyetemi kurzusait a Miskolci Akadémiai Bizottság. A MAB online akadémia főként azoknak a középiskolásoknak szól, akik érdeklődnek a felsőoktatás iránt, de az előadásokra bárki jelentkezhet.
A program főként a középiskolásoknak szól - fotó: Pixabay

A magyar felsőoktatás a 2021 februárjában kezdődő félévet digitális formában kezdi meg és valószínűleg úgy is fogja befejezni. Ez különleges lehetőséget biztosít az akadémiai bizottságnak arra, hogy meghirdesse az első MAB online akadémiát.

A kurzusok alapvetően a miskolci és az egri egyetemek egyetemistáinak szólnak. A szervező, Kaptay György elmondta, szeretnék megismertetni az egyetemet azokkal, akik szomjazzák a tudást.

– Azért érdemes belehallgatniuk a középiskolásoknak a kurzusokba, mert érdeklődési körüknek megfelelően kapnak többletet, valamint kipróbálhatják magukat egyetemistaként. Az oktatók nem tesznek különbséget az egyetemisták és az "akadémisták" között, tehát mindenkinek ugyanúgy kiadjuk majd a feladatokat, amiket nem kötelező elkészíteni, de az sem baj, ha hallgatóink rákapnak az ízére, és a kurzus végén esetleg még le is vizsgáznak.

Ebben az esetben elismerő oklevelet ad a Miskolci Akadémiai Bizottság. A tantárgyak listája itt található. Van közöttük nanojelenségekkel, a munka jövőjével, az egyenlő bánásmóddal, a bronzkorral, a depresszióval, a történelmi filmekkel vagy akár Dosztojevszkijjel foglalkozó is.

– A félév elején még a középiskolás szinten magyarázunk, majd mivel logikailag egymásra épülnek az előadások, tehát újabb fogalmakat vezetünk be, később már nehéz lesz bekapcsolódni, ha valaki lemaradt az elejéről. Érdemes ilyenkor visszanézni az előzőeket, hiszen fel is vesszük azokat – mondta Kaptay György.

A MAB on-line akadémia február 8-án, hétfőn indul, jelentkezni a honlapon lehet.

További hírek

Olvasnivaló