Ugrás a tartalomra

Orbán Viktor Miskolcon: Alakszai Zoltán agilis, van benne energia és jól lehet vele dolgozni

minap.hu
Utoljára módosítva
2019. október 08. kedd 21:18
Hivatalos látogatáson, Miskolcon járt Orbán Viktor. A miniszterelnök személyes megbeszélést folytatott a városházán Alakszai Zoltánnal. A találkozó után Orbán Viktor exkluzív interjút adott a Miskolc Televíziónak. – Azért jöttem, mert Miskolc egy fontos város, becsületbeli ügy. Alakszai Zoltánt kiváló embernek ismerem, jó szívvel ajánlom őt – mondta a miniszterelnök a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltjéről.

Alakszai Zoltán agilis, van benne energia és jól lehet vele dolgozni – jelentette ki a miniszterelnök. Orbán Viktor hozzátette: én is vidéki fiú vagyok, nekem az sokat számít, ha egy olyan jelöltünk van, aki hazajön. Alakszai Zoltán elment a városból, elvégezte az egyetemet, majd úgy döntött, hogy hazajön. Jobban bízom azokban az emberekben, akik nem kényszerből maradtak itthon, hanem választhattak volna egy budapesti pálya és egy miskolci élet között, és ezt választották.

– Ha fejleszteni akarunk, ha beruházni akarunk, ha munkahelyeket akarunk, ha meg akarjuk valósítani azokat a terveket, amit kidolgoztak a város vezetői, akkor működjünk együtt. Miskolc próbáljon a nyerő oldalon maradni, és én készen állok arra, hogy ha van olyan vezetés, és van olyan vezető, akivel lehet együttműködni, akkor komoly és nagy tervekhez tudok segítséget nyújtani. Én mindig is büszke voltam az elmúlt tíz évre, ami itt Miskolcon történt. Elkötelezett vagyok Miskolc mellett, az itt élők mellett és a leendő polgármester mellett is, ha az nem harcolni akar ellenem, és nem mellbe akar szúrni, hanem inkább a városiak érdekében együtt akar velem működni. Kriza Ákos öröksége okán is elkötelezett vagyok az utód, Alakszai Zoltánnal való együttműködés mellett, és ebben a miskolci Varga Judit igazságügyi miniszter is segíthet – jelentette ki Orbán Viktor.

Tartoztam ezzel a látogatással Kriza Ákos leköszönő polgármesternek

Orbán Viktor kifejtette, azért jött el Miskolcra, mert tartozik ezzel a leköszönő polgármesternek, Kriza Ákosnak, akivel 15 éve dolgoznak együtt. Kriza Ákos fantasztikus munkát végzett a városban, aminek most érnek be a gyümölcsei. Nagy harcos, bátor ember, aki most bajba került – mondta Orbán Viktor, hozzátéve, hogy azért harcol, hogy a polgármester öröksége ne menjen tönkre. Ne engedjük, hogy ellenzéki főhadiszállást csináljanak a városból és az elmúlt évek munkája áldozatul essen a pártcsatározásoknak. Azért vagyok itt, hogy arra kérjem a miskolciakat, hogy folytassuk azt a munkát, amit Kriza Ákos polgármester úrral megkezdtünk – mondta a miniszterelnök.

Kriza Ákos nagy küzdő, fantasztikus ember, aki hatalmas fejlesztéseket valósított meg

Kriza Ákos fantasztikus ember. Az elmúlt nyolc évet úgy csinálta végig, hogy 10 műtétje volt és ebből a város semmit sem vett észre. Hatalmas erőket mozdított meg, hogy olyan fejlesztések valósuljanak meg, amilyen Miskolcon még nem volt.  Rendet rakott. Beindította a turizmust. Nagy tervek vannak a közlekedés fejlesztésére – mondta Orbán Viktor.

Azért vagyok itt, hogy folytassuk azt a munkát, amit Kriza Ákos nyolc évvel ezelőtt elkezdett

18 százalékról 5 százalék alá csökkent a munkanélküliek száma. 

Kriza Ákos polgármester úr, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter és én azon dolgoztunk, és sikerült olyan üzemeket hozni Miskolcra, amelyek munkát adnak az itt élőknek. Miskolc biztonságos város lett. Kétszeresére nőtt a közbiztonság, felére csökkent a bűncselekmények száma. Létrejött az önkormányzati rendészet, kamerákat telepítettek a közterületekre. A város együttműködik a rendőrséggel és a polgárőrséggel, Miskolcon rend van, van munka és biztonság – jelentette ki Orbán Viktor.

Ha olyan polgármester lesz, akivel tudok együttműködni, akkor biztosan megcsináljuk azokat a beruházásokat, amelyek a várost nemcsak biztonságossá teszik, hanem széppé, és lesz egy mosolygós arca is. Nagyon szeretném, ha a Kriza-féle örökséget be tudnánk fejezni, mert a terveket ő már megcsinálta – tette hozzá a miniszterelnök.

Két út van: Miskolc ellenzéki főhadiszállás lesz, vagy marad a nyerő oldalon

Miskolc előtt két lehetőség áll. Az emberek döntik el, hogy melyik úton induljon el. Azt is lehet csinálni, amit az ellenzék javasol, ha az emberek ezt választják, akkor úgy lesz. Akkor Miskolc bevackolja magát egy ellenzéki főhadiszállásként. Gyurcsány és a Demokratikus Koalíció politikájának megfelelően harcolni fognak a kormány ellen. Nem vitatom el, hogy ehhez van joguk. Ha egy város így akarja a következő éveit leélni, akkor legyen így. Megfontolásra javasolnám, hogy ne egymás ellen harcoljunk, hanem harcoljunk inkább a városért. Ahhoz pedig egy olyan polgármester kell, aki a város érdekében a kormánnyal együttműködik. Egy DK-s ellenzéki polgármester, a kormány ellenfele lesz – ahogy ők beszélnek – a kormány ellensége lesz.

Veres Pál a Gyurcsány-párt jelöltje, akivel nem tudnék együtt dolgozni

A tisztelet a DK jelöltjének is kijár. Én ezt megadom. Az viszont nem korrekt, ha valaki olyat mond, ami nem felel meg a valóságnak. Olyan ember a Fideszben biztos nem lesz jelölt, aki a Gyurcsány-párt jelöltje lehetne – mondta Orbán Viktor arra a felvetésre, hogy Veres Pál korábban azt mondta számít a Fidesz szavazóira, illetve arról is beszélt, hogy a Fidesz is megkereste, legyen a párt jelöltje.

Veres Pál egy ellenzéki jelölt. Az ellenzék megmondta, hogy harcolni akar. El akarja foglalni a városokat és onnan akar harcolni a kormány ellen. A polgármesterjelölt (Veres Pál) mindegy mit mond. Ő egy pártnak a jelöltje. Azt kell majd tennie, amit a közössége meghatároz a számára. Ha akarja, ha nem, bele fogja vinni a várost egy konfliktusba, ami az embereknek nem jó. Én az együttműködést keresem. Gyurcsány emberével együttműködni nagyon nehéz lenne, hiszen ott nincs együttműködési szándék – mondta a miniszterelnök. Megmondták, hogy meg akarják buktatni a kormányt. Ehhez a miskolci embereket csak eszköznek használják. Szerintünk pedig a választásnak az a lényege, hogy a miskolci emberek érdekében végezzük a munkánkat – mondta Orbán Viktor. A miniszterelnök hozzátette: Gyurcsányék jelöltjével egyáltalán nem tudna együttműködni. Ellenben Kriza Ákos utódjával, Alakszai Zoltánnal tud együtt dolgozni a miskolciak érdekében.

 

További hírek

Olvasnivaló