Ugrás a tartalomra

Palotaszálló 90 - Városi túra és kötetbemutató

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. július 12. vasárnap 18:34
Könyv jelenik meg az idén kilencvenéves Palotaszállóról. A lillafüredi sétával egybekötött ünnepélyes bemutatót július 18-án, szombaton tartják.
A Hámori-tó, háttérben a Palotaszállóval egy 1931-ben készült felvételen |Fotó: Kurutz Márton, Fortepan

90 éves időutazás Lillafüreden és a Palotaszállóban című helytörténeti album kiadásával ünneplik a szálló 1930-as átadásának évfordulóját. Az elegáns album a hotel és környezetének elmúlt évszázadbeli históriájából villant fel izgalmas fejezeteket, mutat meg különleges képeket, képeslapokat.

A kiadványt az Észak-Keleti Átjáró Egyesület szerkeszti a HunguestHotel megbízásából. A kötet a 2005-ben, a 75. évfordulóra kiadott képeskönyv egyfajta kiegészítése. Nem folytatásról van szó, hiszen a kronologikusan szerkesztett helytörténészi munka után idén egy mozaikszerűen felépülő kiadvány jelenik meg, amelyben az érdekes sztorikat, film- és kultúrtörténeti témákat és privát élményeket feldolgozó írások a Palotaszálló és Lillafüred többféle-másféle és talán kevésbé ismert arcát fedik fel.

A lillafüredi sétával egybekötött ünnepélyes könyvbemutatót július 18-án, szombaton tartják. A túra ideje várhatóan két óra. Indulás délután 4 órakor a Palotaszállótól, érkezés körülbelül 6-kor ugyanoda. Ezt követi az ünnepélyes könyvbemutató a szálloda teraszán.

A városi séta az Észak-Keleti Átjáró Egyesület Koffertúrák sorozatának tagja, a részvétel ingyenes. 

További hírek

Programok

Jelenleg nincsenek programok!