Ugrás a tartalomra

Pánik tört ki Szulejmáni temetésén Iránban – elhalasztották a szertartást

szeretlekmagyarorszag.hu
Utoljára módosítva
2020. január 09. csütörtök 09:53
Az iráni állami közlése szerint az óriási tömeg miatt elhalasztották Kasszem Szulejmani egykori kémfőnök temetését szülővárosában. A tömegben olyan pánik tört ki, hogy több tucatnyian meghaltak, és még többen megsérültek. Az AP 32 halottról és 190 sérültről tud, a BBC szerint 35-en haltak meg. 

A múlt héten egy amerikai légitámadásban meghalt Szulejmáni szülővárosában több százezres tömeg gyűlt össze a temetésre.

Az iráni média szerint pánik tört ki, a gyászolók közül pedig legalább 30, más külföldi portálok szerint 35 ember meghalt és több mint 40-en megsérültek.

A Donald Trump által elrendelt amerikai légitámadásban meghalt katonai vezetőt szombaton az iraki fővárosban, Bagdadban is elbúcsúztatták, ahol a felvonuláson hatalmas tömeg kísérte őt utolsó útjára. A gyászolók már a kora reggeli óráktól kezdve gyülekeztek Bagdadban iraki és milíciai zászlókat lengetve, miközben azt skandálták, hogy „halál Amerikára!"

Mire Szulejmáni holtteste megérkezett Iránba, a fővárost is ellepték az emberek. A több százezres tömegben kézről kézre adták a koporsót a gyászolók feje felett, miközben felharsant az ilyenkor megszokott "halál Amerikára" felkiáltás is.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!