Ugrás a tartalomra

Pedagógusnap – LMP: Megbecsülést a pedagógusoknak!

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. június 04. vasárnap 11:32
Az LMP – Magyarország Zöld Pártja szerint nem is kérdés, hogy a megfelelő bérek biztosítása a pedagógusoknak a magyar állam feladata, az uniónak ahhoz nincs köze.
Fotó: lmp.hu (illusztráció)

Az LMP szerint azonnali, ötven százalékos emelésre van szükség, amit minden évben egy infláció feletti növelésnek kellene követnie ahhoz, hogy vonzóvá váljon a pálya. A státusztörvényt pedig el kell felejteni. 

"Rétvári Bence államtitkár a napokban azt nyilatkozta, hogy a kormány azt szeretné, hogy ne csak pedagógusnapon érezzék az elismerést a tanárok, hanem minden hónapban a fizetésükön keresztül is. Ezzel szemben a valóság az, hogy a kormány gyűlöletkampányt indított a pedagógusok ellen ahelyett, hogy megoldaná a csődközeli helyzetbe került oktatási rendszer problémáit. Ahelyett, hogy a kormány tisztességes béremelést adna a tanároknak, arra használja őket, hogy kommunikációs támadást indítson az Európai Unió ellen. Ahelyett, hogy a kormány megbecsülné a tanárokat, a státusztörvénynek csúfolt büntetőtörvénnyel további jogoktól akarja megfosztani és megalázni a pedagógusszakmát" - írták vasárnapi közleményükben Csárdi Antal és Kanász-Nagy Máté, az LMP frakcióvezető-helyettesei.

További hírek

Programok

Jelenleg nincsenek programok!