Ugrás a tartalomra

Pénteken ismét GasztroPLACC Extra

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. július 16. csütörtök 09:16
Hangulatos fények, kellemes zene, fantasztikus illatok és jóízű beszélgetések töltötték meg a Diósgyőri vár melletti Vásárteret az első GasztroPLACC Extra rendezvényen. Az új helyszínre is sokan kilátogattak a gasztronómia szerelmesei közül, hogy élvezzék a környék élvonalbeli éttermeinek street food alkotásait és a helyi borászok kiváló nedűit. Pénteken folytatódik az ízutazás, Miskolc legjobb ízei ismét a Vásártéren várják azokat, akik kulináris örömökre és könnyed kikapcsolódásra vágynak, történelmi környezetben.
A múlt héten nagyon sokan voltak. (Fotó: Mocsári László)

A trianoni békediktátum 100. évfordulója alkalmából ezúttal is kóstolhatunk határon túli finomságokat. Július 17-én a Tókert Étterem konfitált oldalast készít ciabattával és kovászolt zöldségekkel, valamint székely cérna kolbászt sült hagymával. Az Impresszó Klub-Étterem Impizz! Burgert kínál original (csirke) és beefy (marha) ízesítéssel, emellett avokádós-barackos salátát, perecet és csokis-málnás poharat is hoznak majd. A Vendéglő a Pisztrángoshoz pedig fish&chipssel és füstölt pisztrángos szendviccsel csalogatja a vendégeknek. A finom falatokat leöblíthetjük az egri borvidék nedűivel az Orsolya Pince kínálatából, vagy megkóstolhatjuk a bükki borvidék legjobb borait a Gallay Kézműves Pince, a Bűdi Borház és Szőlőbirtok valamint a K. T. Kézműves Pince palackjaiból. Zárásként akár a Kisgergely Cukrászda fagylaltjait is megízlelhetik majd.
Az autóval érkezőket ingyenes parkolóhelyek várják a Diósgyőri vár és a Lovagi Tornák Tere mellett. A tömegközlekedéssel utazókat pedig GasztroPLACC villamos és garantált csatlakozás segíti a zárás utáni hazautazásban. A Diósgyőri vár meghosszabbított nyitvatartással, 18:00-21:00 óra között várja a látogatókat, akik megnézhetik a csodás bükki naplementét a vár teraszáról és bebarangolhatják a termeket.
A rendezvény család- és kutyabarát. A gyerekeket játszósarokkal, a kisbabával érkezőket baba-mama szobával a négylábú kedvenceket pedig frissítővel várják.
A belépés ingyenes!

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!