Ugrás a tartalomra

Pimasz, kifinomult és könnyed – Verses koncert a MÜHÁ-ban Lackfi Jánossal és a Fugato Orchestrával

minap.hu
Utoljára módosítva
2019. november 15. péntek 13:19
Megzenésített verseket már hallottunk, de ilyet még biztos nem. A József Attila díjas költő, Lackfi János, valamint a háromszoros Fringe-közönségdíjas zenekar, a Fugato Orchestra együttműködése egyszerre művészi és könnyed, hagyományos és innovatív. A hibrid zene hazai úttörői valamint a mindig szellemes és érzelmes költő november 20-án este, a MÜHA közönségét is elvarázsolja.

A Hibrid dalok műsora Lackfi János kifejezetten a Fugato Orchestra számára írt új szövegeire és a hibrid tematika mentén válogatott korábbi verseire épül. A zeneszámokat összefűző szövegeket pedig maga a szerző adja elő. Az elektronikával, dobbal, basszusgitárral és énekesekkel kiegészített szimfonikus kamaraegyüttes vezetője, Alpár Balázs a különböző műfajok lényegi energiáit egyesíti hibrid zenéjében. A Fugato Orchestra világában így a régi és a modern, a könnyű- és a komolyzene egymást erősítve talál egymásra.

„Amikor először találkoztam a Fugato Orchestrával, nekem már akkor nagyon tetszett, hogy mekkora bátorsággal párosítják a mait a tegnapival, a 100 évvel ezelőttit az 500 évvel ezelőttivel. Úgy, hogy igazából nincsenek határok. Ebből a határtalanságból táplálkozik a közös munkánk is. Magát a folyamatot pedig ahhoz tudnám hasonlítani, mint amikor a művész kap egy drótvázat, s elkezd kialakítani egy testet. A Hibrid daloknak is lesz egy közös teste, ami kicsit más, mint amit eddig a Fugato csinált, s attól is különbözik, amit én csinálok, de mégis mind a kettő teljesen benne van.” – mondta Lackfi János.

A közös alkotás kémiája felrobban a színpadon; a közönség pedig együtt sír és kacag, dobolja az ütemet a lábával és néhány órára maga mögött hagyja az élet gondjait. Ezt az estét a könnyed kifinomultság és az elgondolkodtató őszinteség jellemzi majd, az élmény pedig még sokáig elkíséri azokat, akik szerdán este a Művészetek Háza széksoraiban foglalnak helyet.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!