Ugrás a tartalomra

Rajzpályázat számtalan miskolci programlehetőségről

minap.hu
Utoljára módosítva
2021. december 03. péntek 16:22
Új, turistacsalogató ötlettel állt elő a Miskolc és Térsége Turisztikai Egyesület: rajzpályázatot hirdet családoknak, hogy Miskolc mind a négy desztinációját meglátogassák a városunkba érkezők vagy akár miskolciak is.
Fotó: Parai Roland

Készíts egy menő rajzot! – ezzel a felkiáltással szólítják fel játékra és egy kis kirándulásra a családokat. Szendrei Mihály, a Miskolc és Térsége Turisztikai Egyesület elnöke elmondta, szeretnék felhívni a figyelmet a hihetetlen mennyiségű látnivalóra Miskolcon. – Sokaknak csak a Diósgyőri vár és a Barlangfürdő jut eszükbe városunkról, pedig számos nagyon érdekes pontja van még. Ha a négy fő desztinációra koncentrálunk: megnézhetjük a kisvasutat is a vár mellett, a Szent István-barlangot a Palotaszálló mellett és a belvároshoz tartozó Pannon-tenger Múzeumot. A negyedik Tapolca, amihez tartozik a Barlangfürdő és most már az Ellipsum is – mondta, hozzátéve, ha az emberek nem ismerik a látványosságokat, nem is maradnak hosszú ideig egy városban. – Nagyon fontos, hogy megmutassuk leendő turista látogatóinknak szinte minden érdekességet, ami található nálunk, hogy minél több időt töltsenek Miskolcon. 

A Miskolctapolcai Ellipsum Élmény- és Strandfürdő adott helyet egy rajzsarokkal a gyerekek alkotó munkájának. Itt saját fantáziájuk alapján, de akár szüleik telefonján megnézve egy képet a meglátogatandó helyszínről, megrajzolhatják az említett látványosságokat. Ez azonban még nem elég a nyereményhez, rajzukkal el kell menniük a négy kirándulási pontra, ahol pecsétet kapnak a lap hátuljára. Ezt kell bedobni az élményfürdő varázsdobozába. 

A legjobb rajzokból tányéralátétek készülnek, amik több miskolci étteremben is megtalálhatóak lesznek majd. A zsűri tagjai az egyesület elnökségéből és szakértő rajztanárokból kerülnek ki. A nyerteseknek postai úton küldenek egy-egy példányt az elkészült tányéralátétekből. A rajzpályázat december 30-áig tart.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!