Ugrás a tartalomra

Rali ob: két helyszínen, nézők előtt a következő futam

MTI
Utoljára módosítva
2021. május 13. csütörtök 09:44
Nézők jelenlétében rendezik meg a Mercarius rali országos bajnokság idei szezonjának második futamát a hét végén Egerben és Ózdon, a versenyre több mint 200 páros adta le a nevezését.
Már nézők előtt versenyezhetnek Hadikék az ózdi futamon

Az eseménynek először ad otthont közösen a két település, amely korábban külön-külön már többször volt házigazdája országos bajnoki fordulónak. A koronavírus-járvány több mint egy évvel ezelőtti kitörése óta első alkalommal rendeznek háromnapos viadalt az ob-n, a pénteki prológra Ózdon kerül sor, szombaton a város környékén versenyez a mezőny, amely aztán vasárnap Eger térségében folytatja a száguldást, az ünnepélyes eredményhirdetés pedig a Dobó téren lesz majd.

"A jelenlegi törvényi szabályozás szerint védettségi igazolvánnyal, vagy oltási igazolással látogatható lesz a verseny. Nagyon várjuk már, hogy a közönség visszatérhessen a pályák szélére, és reményeink szerint ismét több tízezren tekintik majd meg a versenyt a helyszínen" - mondta Adamovits Márk főszervező. Hozzátette, az indulók létszáma alapján is érzékelhető, hogy a korlátozások enyhítésével az érdeklődés is megnőtt az ob-futamok iránt.

A versenyen az idénynyitó Boldogkő-ralihoz hasonlóan ismét rajthoz áll a Citroen Rally Team Hungary színeiben a norvég Mads Östberg, Torstein Eriksen duó, amely címvédő a világbajnokság WRC2-es kategóriájában. Ugyanennek a géposztálynak a 2018-as vb-győztese, a cseh Jan Kopecky szintén indul, mégpedig egy Skoda Fabia Rally2 EVO volánja mögött, oldalán Jan Hlousek honfitárs-navigátorával.

A hazai élmenők közül ott lesz a viadalon többek között a magyar bajnoki címvédő Hadik András, Kertész Krisztián páros (Ford Fiesta R5), a tavaly abszolútban második Turán Frigyes, Bagaméri László kettős (Next Auto Polo R5), a Velenczei Ádám, Bacigal Igor duó (Skoda Fabia R5), de rajthoz áll a négyszeres abszolút bajnok Kazár Miklós is egy Mitsubishi Lancerrel.

Az Eger-Ózd rali teljes versenytávja 170 kilométer, a pénteki prológ után (1,2 km) szombaton Ózd környékén hat gyorsasági szakaszra (90 km) kerül sor, vasárnap pedig Eger térségében nyolc szakaszt (78,7 km) rendeznek meg.

További hírek

Programok

Jelenleg nincsenek programok!