Ugrás a tartalomra

Rálőtt a DJ-re, mert szerinte túl hangos volt a zene a lagziban

minap.hu
Utoljára módosítva
2022. július 06. szerda 09:09
A Kazincbarcikai Járási Ügyészség vádat emelt egy 36 éves férfi ellen, aki egy borsodi kistelepülési esküvőn vett részt. Éjfélre ittas lett, és a nála lévő légfegyver-lövedékkel töltött légpisztollyal többször rálőtt a "DJ"-re, mert zavarta a hangos zene.

A vádirat szerint a vádlott 2021. februárban egy borsodi kistelepülésen lévő családi házas lagziban vendégeskedett. Éjfél körülre erősen berúgott, és a ház konyhaasztalánál ült úgy, hogy a mellette lévő széken volt letéve a saját, légfegyver-lövedékkel töltött légpisztolya. Amikor a "DJ" bement a konyhába, hogy a szekrényen lévő házimozi rendszerhez csatlakoztatott telefonon más zenét válasszon, a vádlott rászólt, hogy halkítsa le a zenét, majd kezébe vette a légpisztolyt és azzal ülő helyzetből a sértett fejére célzottan két lövést adott le - közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség.

Az egyik lövedék a sértett bal szemöldöke felett a homlokát találta el, míg a másik a bal füle mögött okozott sérülést. A férfi rögtön a vádlott felé fordult, így szembe kerültek egymással, erre viszont a vádlott további három lövést adott le a sértettre, amelyek következtében a lövedékek a férfi jobb könyökébe, mellkasfalába és hasfalába fúródtak.

A sértett kimenekült a házból az udvarra, majd visszament és kérdőre vonta a vádlottat, aki viszont azzal fenyegette meg: úgy megveri, hogy vért fog köpni.

A légpisztoly lövések a sértettnek 8 napon belül gyógyuló felszínes lőtt sérüléseket okoztak, azonban csak a véletlennek köszönhető, hogy az eset nem járt súlyosabb következményekkel.

Az ügyészség a büntetlen előéletű vádlottal szemben – tárgyalás mellőzésével – büntetővégzésben felfüggesztett börtönbüntetést indítványozott, a légfegyver elkobzásával.

(Címlapkép: Illusztráció; Fotó: Horváth Csongor)

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!