Ugrás a tartalomra

Rekordszámú karácsonyi film készült idén

minap.hu//MTI
Utoljára módosítva
2021. december 08. szerda 13:17
Ez több mint 200 új alkotást jelent. Az imdb.com nemzetközi filmes adatbázis szerint 2016-ban csupán ennek fele, 2011-ben pedig negyede született. A BBC hírportáljának cikke szerint ez jórészt annak köszönhető, hogy a tévécsatornák és steramingszolgáltatók rájöttek: a karácsonyi produkciók sok nézőt ültetnek a készülékek elé.

A karácsonyi filmek mindig is népszerűek voltak, a Reszkessetek, betörők, az Igazából szerelem és Az élet csodaszép című klasszikusokat nem tudja megunni a közönség az ünnepek közeledtével - írja az MTI összegzése.

A 2021-es rekord magyarázatához azonban az is hozzátartozik, hogy 2009-ben a Hallmark amerikai kábeltévécsatorna úgy döntött, karácsonyra külön programot indít nézőinek. Az első karácsonyi visszaszámlálás alatt négy saját gyártású produkciót mutattak be, amelyek rekordszámú nézőt vonzottak. Idén a visszaszámlálás még korábban, már október 22-én elkezdődött, és 42 új karácsonyi filmet tartalmaz.

A rivális Lifetime tévécsatorna is felvette a kesztyűt, és ebben az évben már 35 saját karácsonyi produkciót ajánl kínálatában a nézőknek.

A streamingszolgáltatók szintén komolyan veszik a kihívást: a Netflix tucatnyi saját filmet kínál karácsonyi választékában olyan sztárokkal, mint John Cleese, Kelsey Grammar és Brooke Shields.

Az imdb.com adatbázis csak a címükben a "karácsony" szót tartalmazó produkciókat számolta össze, de a karácsonyról szóló filmek ennél sokkal szélesebb mezőnyt takarnak. Az idei szezonban látható Keira Knightley főszereplésével a Silent Night című fekete komédia vagy a Boxing Day című film is, a produkciót jegyző író-rendező-színész Aml Ameen romantikus vígjátéka.

(Borítókép: A Reszkessetek, betörők promóképe; Forrás: imdb.com)

További hírek

Olvasnivaló

Programok

-
Miskolc és környéke
-