Ugrás a tartalomra

Rémhír a miskolci ligetirtás

minap.hu
Utoljára módosítva
2019. július 10. szerda 18:05
„Eszünkben sincs ötven fát kivágni, Green City akkreditált város vagyunk! Nem kell semmilyen ligetet elpusztítani az Otthon térre tervezett Egészségház miatt. Minden ezzel ellentétes állítás légből kapott!”– mondta Pfliegler Péter ma azokon az egyeztetéseken, amelyeken a háziorvosokat és a városrészben élők képviselőjét tájékoztatta a tervezett építkezésről. A fejlesztési beruházás legfeljebb 8 fát érinthet, ezek helyett azonban majd kétszer ennyit ültet az önkormányzat.
Fotó: Juhász Ákos

A dél-kiliáni városrész háziorvosai örömmel fogadták a 350 millió forintból tervezett új egészségház előzetes terveit. Ez lesz a város egyik legmodernebb egészségügyi szolgáltató központja, amelyben mintegy 8000 ember ellátását végzik majd. Az épületet földszintesre, és teljesen akadálymentesítettre tervezik, így az időseknek, mozgáskorlátozottaknak, babakocsival érkezőknek többé nem kell majd lépcsőzniük. Az új egészségházban háziorvosi-, és gyermekorvosi rendelők, valamint védőnői szolgálat kapnak helyet.

Fotó: Juhász Ákos

Az egészségház épülete mellett elegendő parkoló is lesz, a családosoknak, mozgáskorlátozottaknak külön kijelölt helyekkel. A város fejleszteni tervezi a közeli játszóteret is.

Fotó: Mocsári László

Pfliegler Péter alpolgármester hozzátette: Miskolc elkötelezett a Green City elvek mellett, valamennyi beruházás során alapvető szempont a zöldfelületek megóvása.

Fotó: Mocsári László

A megyeszékhelyek közül Pécs után Miskolcon van a legtöbb önkormányzati tulajdonú zöld terület (3,4 millió négyzetméter), 2008-tól 2017-ig ezek az önkormányzati tulajdonú zöld területek folyamatosan nőttek, összességében 8 százalékkal. Városi környezetben az egy főre jutó „közhasználatú zöld terület” a WHO ajánlása szerint 9 négyzetméter / fő, ez Miskolcon 22 négyzetméter / fő. (KSH)

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!