Ugrás a tartalomra

Rendezettebb a történelmi Avas, elkészültek a csapadékvíz elvezetésével

minap.hu
Utoljára módosítva
2021. május 17. hétfő 12:04
Befejeződött a Történelmi Avas csapadékvíz-elvezetési rendszerének kiépítése. A beruházást Miskolc önkormányzata kezdeményezte, és az Európai Unió is támogatta.
Befejeződött a történelmi Avas csapadékvíz-elvezetési rendszerének kiépítése. | Juhász Ákos képgalériája

Tavaly márciusban kezdte meg a munkát a kivitelező Fedrid Kft. egy szakaszolási terv alapján, amivel – főleg a területen élőkre, pincetulajdonosokra tekintettel – a forgalmi fennakadásokat igyekeztek enyhíteni. 

A műszaki átadás már decemberben megtörtént, majd a fagyok elvonulása után a kivitelező garanciában javította a jegyzőkönyvezett hibákat.

A bruttó 800 millió forintos beruházás célja az Avas északi oldalán lévő utcák csapadékvíz-elvezetési és gazdálkodási rendszerének kialakítása és fejlesztése volt. A bekerülési összeg – indokolt esetben – 15 százalékát fordíthatták az útburkolatok és útszakaszok helyreállítására. Így van néhány olyan kisebb szakasz, ami új bazaltkockás, bazaltbetonos vagy térköves burkolatot kapott, ám többségében az utak mellett, vagy az út közepén alakítottak ki vízelvezető vápákat, a teljes burkolat cseréje nélkül.

A projektről többször tájékoztatták a lakosságot is, felhívták a figyelmet, hogy útépítési munkákat nem foglalt magában a beruházás, csak az Avas északi oldalán a csapadékvíz-elvezető rendszer kiépítését.

A projekt részeként szemléletformálási program is megvalósult workshopok és különböző „mozgósító akciók” keretében, amelyben felhívták a lakosság figyelmet a csapadékvíz-gazdálkodásra és a környezettudatosságra.


A TOP-6.3.3-16-MI1-2017-00003 azonosító számú, „Avas északi oldal csapadékvíz elvezetés fejlesztése” című projekt 100 százalékban az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg. A támogatás összege bruttó 800 millió forint.

Korábban írtuk:

Garanciában javítják az avasi csapadékvíz-elvezető rendszert

Online előadás a történelmi avas csapadékvíz-elvezetéséről

A héten javítják az avasi eső-elvezetés hibáit

Lezárták a Mélyvölgy utcát

Forgalmi korlátozás lesz a Görgey úti körforgalomnál

Lakossági tájékoztatás a történelmi Avas csapadékvíz-elvezetéséről

Csapadékvíz-elvezető építése miatt zárják le a Toronyalja utcát

Csapadékvíz-elvezető rendszer épül a történelmi Avason

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!