Ugrás a tartalomra

Riasztást adtak ki: vírusos levelet terjesztenek a Magyar Posta nevében

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. október 20. kedd 12:09
Megtévesztő, a Magyar Posta arculati elemeit használó, veszélyes e-mail terjed.

A számítógépen, mobileszközön tárolt felhasználói adatok kerülnek veszélybe, ha megnyitja a káros email mellékletét - tájékoztat hivatalos oldalán a Magyar Posta Zrt.

A hamis emailben - amely általában valamilyen küldeményazonosítót is tartalmaz - küldemény átvételéhez kérik egy mellékelt dokumentum megnyitását és nyomtatását.

A melléklet azonban kártékony kódot rejt, ami átveszi az irányítást a számítógép felett és az áldozat személyes adatait is gyűjti.

A Magyar Posta arra hívja fel ügyfelei figyelmét, hogy a cég nem küld emailben szállítási adatokat. Amennyiben nyomkövetési kódot tartalmaz a küldeménye, a Posta honlapján a kód beírásával bármikor elérheti a hiteles szállítási információkat.

A Posta idén a Rendőrséggel indított közös edukációs kampányt az internetes csalások felismerésére. Gyanúra adhat okot a hamis leveleknél a magyartalan megfogalmazás, a helyesírási hibák, egy drága telefon vagy egyéb nyeremény ígérete. Javasolt, hogy mindig ellenőrizzék a hirdetés vagy értesítés valódiságát, és győződjenek meg róla, hogy valóban a cég hivatalos e-mailcíméről érkezett-e az üzenet.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!