Ugrás a tartalomra

Robotikában is élre tör a Herman – Rotary-adomány is segíti őket

Miskolc Televízió/minap.hu
Utoljára módosítva
2019. november 27. szerda 17:14
Felismerve a robotikaoktatásban rejlő óriási potenciált, valamint a miskolci gimnáziumban folyó magas szintű oktatás kínálta lehetőségeket, a Rotary Club Miskolc-Tapolca több százezer forinttal támogatja az iskola robotikaszakkörét.

A programozás oktatását két éve kezdték el a gimnáziumban, idén már két szakkörben, 8-8 diák vesz részt benne – tudtuk meg az igazgatótól. Madarász Péter elmondta, eddig csak egyetlen Lego-robotot sikerült beszerezniük egy pályázatnak köszönhetően, a mostani felajánlásnak hála azonban további három robotot tudnak vásárolni.

Fotó: Végh Csaba

– Régóta foglalkozunk tehetséggondozással, de az informatika terén egy picit hátrányban vagyunk a felszereltség miatt, ezért ez egy óriási lépés lesz. A robotprogramozásban akár országos szinten is meg tudjuk majd magunkat mutatni. Már most is van egyébként két diákunk, akik országos, sőt nemzetközi versenyeken is megmutatták magukat, de ők eddig önállóan készültek fel. Most azonban már szervezett keretek között, szakkörben is fel tudjuk őket készíteni – emelte ki.

Papp Kálmán, a Rotary Club Miskolc-Tapolca elnöke elmondta, az alapítástól kezdve különös figyelmet fordítanak a tehetséges fiatalok támogatására. A robotika a jövő egyik fontos tudományága, idén a robotika-oktatás támogatását tűzték ki célul.

– A Herman gimnáziumban tanulnak cserediákjaink, ezért is támogattuk az intézményt, amivel egyébként is jó kapcsolatot ápolunk. Az előző évi adománygyűjtéseinkből 400 ezer forintot tudtunk a robotika szakkör támogatására fordítani – tudatta az elnök, hozzátéve: reményeik szerint lesz folytatása az iskola és a klub együttműködésének. – Egy újabb pályázatot nyújtottunk be, amivel ha nyerünk, újabb eszközökkel tudjuk támogatni ezt a célt.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!