Ugrás a tartalomra

Sajtótájékoztatón is bemutatkozott Veres Pál

Kujan István
Utoljára módosítva
2019. augusztus 09. péntek 14:01
Pénteken sajtótájékoztatón is bejelentették Veres Pál polgármesterjelölt indulását az önkormányzati választáson.

Varga Andrea, a Velünk a Város Egyesület elnöke hivatalosan is bejelentette, hogy az egyesületek és a velük szövetséges ellenzéki pártok Veres Pál polgármesterjelöltet támogatják az önkormányzati választáson. Továbbá minden körzetben egyetlen kihívót állítanak a Fidesz-KDNP jelöltjeivel szemben.

Varga Andrea

Csabalik Zsuzsa, a Függetlenek a Szinva Városáért Egyesület elnöke ismertette, azért szövetkeztek, hogy Miskolcon „megváltoztassuk a közbeszédet”. – Ehhez először magunkon kell változtatni, el kell hinnünk, hogy a civileknek igenis van beleszólása a várospolitikába – hangoztatta.

Csabalik Zsuzsa

Veres Pál polgármesterjelölt ismertette programjuk néhány részletét: azt szeretnék például, hogy „a város legyen valódi gazdája közterületeinek”, és minden városrészben család- és gyermekbarát központot alakítanának ki. A Salkaházi programot megtartanák, de ki is bővítenék. A fiatalok számára miskolci életpályamodellt kínálnának, és el kívánnak indítani egy városi tehetségprogramot is. A miskolci szakembereket és vállalkozásokat újra helyzetbe hoznák, a kulturális életet újjászerveznék. – Visszaállítjuk Miskolc önbizalmát, mert büszke miskolci városlakók szeretnénk lenni – zárta szavait.

A sajtótájékoztató végén felvetettük Veres Pálnak, hogy folyamatosan azt hangsúlyozza, hogy független jelöltként indul az önkormányzati választáson – ugyanakkor akikkel szövetségre lépett, ők szinte egytől-egyig aktív pártpolitikusok, korábbi MSZP-s képviselők, városvezetők. Hogyan egyeztethető ez össze a függetlenséggel? – A 19 emberben én nem pártokat és képviselőiket látom, hanem olyanokat, akik vállalják arcukat, tetteiket a városért. Arra kértem őket, hogy ideológiai nézeteiket, pártpolitikai hovatartozásukat tegyék félre. Én várospolitikát akarok, ezt hangsúlyozom, az önkormányzati választásnak erről kell szólnia. Tanulva a múlt hibáiból, teljesen új várospolitikai alapra igyekszünk helyezni az indulásunkat – fogalmazott Veres Pál.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!