Ugrás a tartalomra

Segítség a 70 év felettieknek

Miskolc TV / minap.hu
Utoljára módosítva
2020. március 22. vasárnap 22:15
A kormányrendelet értelmében a koronavírus-veszély miatt kialakult helyzetben a házi segítségnyújtásban nem részesülő 70 éven felüliek ellátása az önkormányzatok feladata. Ennek értelmében Miskolc MJV Önkormányzata a következő döntést hozta: a rászoruló idősek hívják a Miskolci Önkormányzati Rendészet zöldszámát, a 80/46-00-46-at, amely a nap 24 órájában elérhető.

A segítségnyújtás kétféle módon valósulhat meg, egyrészt étkeztetésre (reggeli, ebéd, vacsora) van lehetőség. Másrészt a rászoruló az alapvető élelmiszerek, gyógyszerek bevásárlásához is kérheti a rendészek segítségét. Fontos: az étkeztetés és a bevásárlás ellenértékét is az ellátást kérőnek kell vállalnia. 

Bevásárlási igényt folyamatosan vesznek fel a rendészet zöldszámán, de bevásárlás csak heti két alkalommal történik. A zöldszámra vasárnapig beérkezett igényeket hétfőn vásárolják meg, majd ezt követően szállítják ki. A szerdáig beérkezett igényeket csütörtökön vásárolják meg, és ezt követően szállítják ki. A rendészet által beszerzett élelmiszerek kiszállítása: 08.00-16.00 között történik.

A központba már mintegy száz hívás futott be. Kovács László Csaba, a Miskolci Önkormányzati Rendészet vezetője elmondta, abban az esetben tudnak segíteni, hogyha az igénylő vállalja az otthonmaradásnak a feltételeit, és nem lép ki a lakásából. Hozzátette, a rendészek folyamatosan nyomon követik az időseket a járványhelyzet megszűnéséig.

Kovács Máténé már oda is adta a befizetésre váró csekkeket. Az idős hölgy elmondta, hogy alapvetően önellátó, de a mostani helyzetben nagyon örül a segítségnek, mert nem kell az utcára mennie. - A fiam Pesten él, és ő is már hatvanöt lesz most májusban, tehát ő sem jöhet hozzám.

Étkeztetés esetén az igényeket ugyancsak a rendészet zöldszámán kell bejelenteni, az ellátást a KEM Kft 2020. március 23-tól biztosítja.

További hírek

Olvasnivaló