Ugrás a tartalomra

Segítsünk újra talpra állni a fiatal táncosnak!

Répássy Olívia
Utoljára módosítva
2020. június 05. péntek 11:19
Horváth Renátó, a Miskolci Nemzeti Színházban is szereplő táncművész lebénult egy vírus következtében. Van remény a Polgáron született táncos felépülésre, de ehhez nagyon sok pénzre van szükség. Mohai Cintia szívügyének tekinti a segítségnyújtást.
Forrás: facebook.com

„Civil kezdeményezéssel szeretnénk közösen segíteni barátunk, Horváth Renátó kezelési költségeinek megkönnyítésére” – írja Mohai Cintia, a Miskolci Nemzeti Színház táncművésze és Rózsa Krisztián, a teátrum színművésze a Segítsünk közösen Horváth Renátó felépülésében elnevezésű Facebook-oldalon. Mint írják decemberben ödémát okozott a fiatal táncos nyakcsigolyájánál egy vírus miatti gyulladás, aminek következményeként nyaktól lefelé lebénult. A kezelések hatására apró javulás látható, emiatt orvosai bizakodóak.

Barátja, Mohai Cintia azt mondja, a legrosszabb, hogy nem tudni, meddig tart ez a helyzet. – Őbenne van a legnagyobb életerő, nem betegségnek tekinti, hanem egy átmeneti állapotnak. Azt mondja: „tudom, hogy fel fogok állni, van rá esély” – számolt be róla a táncostárs, aki elárulta, Horváth Renátó most végzett a Magyar Táncművészeti Egyetemen, közben szerepelt a Miskolci Nemzeti Színház három darabjában is: Casablanca, Álom luxus kivitelben és Üvöltő szelek.

– December elején egyik délután panaszkodott arról, hogy fáj a háta. Fél öt körül már felhívott, hogy tudnék-e vinni neki egy fájdalomcsillapítót. Ekkor már zsibbadni kezdett a keze. Egy ideg becsípődésére gyanakodtam, ezért felhívtam egy masszőrt, aki azt javasolta, hogy mindenféleképpen menjen be a kórházba. Két óra múlva már nem érzett semmit, és lélegeztető gépre kellett tenni – mesélte a barát, aki csak később döbbent rá, hogy ha ő nincs akkor ott vele, elképzelhető, hogy meg is fullad egyedül.

Aki szeretne segíteni, a következőképpen teheti meg: az adományok közvetlenül Renátó saját számlájára érkeznek, amelyet szülei kezelnek. Az utalásnál a közlemény rovatban kérik feltüntetni: „Adomány Horváth Renátónak”. Bankszámlaszám: 61200216-11055444.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!