Ugrás a tartalomra

Semmelweis Tagkórház: továbbra is járványügyi célra kijelölt telephely

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. június 27. szombat 12:27
Egyre több beteget fogadhatnak.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház És Egyetemi Oktatókórház közleményben adott tájékoztatást az intézménnyel kapcsolatos legfrissebb információkról: "Június 17-én a Magyar Közlönyben megjelent rendelet szerint Magyarország Kormánya a járványügyi vészhelyzetet megszüntette, ugyanakkor részben a környező országok járványügyi helyzete, részben az egész világra kiterjedő járványügyi helyzet miatt továbbra is járványügyi készenlétet rendelt el.

Ennek részeként:
A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház Csabai kapu 9-11. szám alatti telephelye változatlanul járványügyi célra kijelölt telephely, amelynek alkalmasnak kell lennie arra, hogy kivizsgálja, izolálja és szükség szerint ellássa a koronavírus fertőzésre gyanús, avagy fertőző betegeket.
Egy őszi második járványhullám esetén az intézmény megfelelő kiürítési tervvel rendelkezik, hogy a telephelyet teljes egészében Északkelet-Magyarország járványügyi védekezéséhez rendelkezésre bocsássa.
Éppen ezért a telephelyre nem telepítünk vissza olyan betegellátási formákat, amelyek sérülékeny populációt érintenek: tartós ápolást igénylő, vagy mozgáskorlátozott, értelmi sérült ellátást, újszülött és gyermek ellátást, várandós és gyermekágyas ellátást, továbbá előrehaladott daganatos betegek ellátását.

Hazánk stabil járványügyi mutatóira való tekintettel az eddig koronavírus fertőzöttek ellátására fenntartott ágyak 80%-a ismételten a fekvőbeteg ellátás céljaira használható.

Önök hosszú hetek óta kapnak tájékoztatást és követhetik nyomon a kórház ellátásrendjének újraszervezését. A következő néhány hétben az intézmény dolgozói, illetve a vezetése a legnagyobb kihívással néz szembe ezen a területen, ugyanis több száz betegágy üzembe helyezéséről kell gondoskodnunk mind kórház-üzemeltetési, mind pedig betegellátási szempontból.
Ezzel kapcsolatban az alábbiakról tájékoztatom Önöket:
- A járóbeteg ellátások rendjében jelentős változások lesznek, ugyanis a Semmelweis Telephelyen több járóbeteg rendelés újraindul majd. Az újra beüzemelésre kerülő járóbeteg rendelésekről minden héten hétfőn adunk tájékoztatást honlapunkon. A többi telephelyen a járóbeteg rendelések tekintetében érdemi változás nem várható.
- A Szentpéteri kapui központi telephely, a Szent Ferenc Tagkórháza és a Szikszói Tagkórház teljes fekvőbeteg kapacitással üzemel. Az ellátás rendjében változás nem várható.

A mezőkövesdi tagkórházban közel 80 fekvőbeteg ágy feltöltése a jelen naptári héten megkezdődik a belső beutalási rend alapján.

Tekintettel arra, hogy Magyarország teljes területén 2020. július 1-től az ingyenes parkolás megszűnik, így kórházunk valamennyi telephelyén a beléptetésre vonatkozó díjazás is az eredeti eljárásrendnek megfelelően kiszabásra kerül.

A Csabai kapu 9-11. szám alatt található telephely kettős feladatot lát el:

- A járványügyi készenlét részeként az Infektológiai Osztályra került áthelyezésre a COVID Ambulancia és a jövőben az Infektológiai Osztály feladata lesz a koronavírus fertőzés gyanús személyek kivizsgálása és izolálása.

Ezzel párhuzamosan a Szűrőcentrum is a mai naptól megkezdi munkáját.

Az itt elérhető szakrendelés és rendelési idők a következőek:

- Kardiológiai szakrendelés:
Hétfő-Péntek 8,00 – 12,00
Telefonos előjegyzés kérés és konzultáció: 30/377-1687
- Urológia: előjegyzés és telefonos konzultáció 30/421-7787
Hétfő: 8,00 – 12,00
Kedd: 7,00 – 11,00
Szerda: 7,00 – 11,00
Csütörtök: 8,00 – 11,00
11,00 – 15,00
Péntek: 7,00 – 14,00
13,00 – 15,00
- Nőgyógyászati szakrendelés, előjegyzés és telefonos konzultáció 30/454-1913
Hétfő - Péntek 7,00 – 13,00
Kedd, Szerda: 12,30 – 14,00 Ifjúsági rendelés
- Onkológiai szakrendelés: Hétfő – Péntek 8,00 – 14,00
- Tüdőszűrő előjegyzés: 46/555-655 telefonszámon, minden nap 7,00 – 19,00


- A szemészeti épületben kerül kialakításra a koronavírus fertőzött, vagy gyanús betegek ellátása egy izolált műtőtraktus, valamint egy postoperatív őrző.
- A légzőszervi rehabilitáció épületbe helyeztük át a koronavírus megbetegedésben szenvedő betegek ellátásra alkalmas lélegeztetési központot és ebben az épületben található meg a betegek számára kialakított dializáló állomás is.
- A Pszichoterápiás Rehabilitációs Osztály épülete szolgálja a jövőben az igazolt koronavírus fertőzött, de lélegeztetésre nem szoruló betegek ellátását.

A Csabai kapu 9-11. telephelyen a következő naptári héten megindul a visszaköltözés valamennyi Belgyógyászati Osztályon, Bőrgyógyászati Osztályon, megkezdődik a Tüdőgyógyászati Osztály visszaköltöztetése és a Légzőszervi Rehabilitációs Osztály átköltöztetése a tüdőgyógyászat épületébe. A költözési folyamatok befejezéséről és a betegellátás megindulásáról külön tájékoztatást adunk majd ki az Önök részére.
Az osztályok tevékeny újraindításáig szíves türelmüket kérjük. A betegellátás rendjében történő eligazodásukat továbbra is rendszeres közleménnyel segítjük.

Július 1. az egészségügyi dolgozók életében fontos ünnep – Semmelweis Nap, melyből adódóan az intézmény ünnepi munkarendben üzemel" - zárul a kórház közleménye.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!