Ugrás a tartalomra

„Sikerre éhes csapatot akarok látni a jégen” – Bemutatkozott Marcel Rodman

Kujan István
Utoljára módosítva
2019. április 29. hétfő 15:12
A fiatal szlovén szakember Glen Hanlon helyét veszi át a DVTK Jegesmedvék vezetőedzői székében. Marcel Rodman a csapategység megteremtését és az egymásért való küzdelmet emelte ki a bemutatkozására szervezett hétfői sajtótájékoztatón.

– Ha az új vezetőedzőnk csak feleannyira sikeres lesz ebben a munkában, mint amilyen játékosként volt, akkor a miskolci jégkorong nagyon jól járt vele – köszöntötte Marcel Rodmant Miskolcon a DVTK Jegesmedvék elnöke. Egri István elárulta, nagy merítési lehetőségeik voltak az új szakember kiválasztásánál, több tengerentúli és svéd szakemberrel is tárgyaltak. Hozzátette: döntésükben nem az anyagiak voltak a meghatározók, „csúnya is lenne ha itt spórolnánk”, fogalmazott.

Fotó: Parai Roland

Nagy Ádám általános igazgató picit még visszatért az előző vezetőedző személyére. Sajnálatát fejezte ki, hogy Glen Hanlon nem folytatja Miskolcon, de most már előretekintenek, és egyfajta irányváltást is jelezhet, hogy – a modern jégkorongban abszolút nem egyedülálló módon – egy fiatal szakembernek szavaztak bizalmat. Egyébként alig néhány éve még – árulta el Nagy Ádám – Marcelt és testvérét is le akarták igazolni a Macik, de játékosként végül nem volt lehetőségük bizonyítani Miskolcon.

Marcel Rodman vasárnap érkezett Miskolcra, a klubnál szerzett első benyomásai nagyon pozitívak, meglátása szerint keményen megdolgoznak a sikerért. Várja, hogy az élet milyen új kihívásokkal állítja szembe. – A mérkőzéseken sikerre éhes csapatot akarok látni. Ehhez azonban jó öltöző kell, ahol mindenki a csapatérdek alá rendeli magát. Csapategység és egymásért való küzdés, ezek a legfontosabbak számomra – tette hozzá a vezetőedző.

Kemény felkészülést kezd meg a csapat augusztus elején, valószínűleg egy-egy légióssal és magyar játékossal erősítenek majd a Jegesmedvék. Előbb persze fel kell mérni a gárdát, látni szeretné Marcel Rodman, hogy hol kell erősíteni. A vezetés annyit még hozzátett, hogy a padoztatással nem szeretnék „tönkretenni egy-egy játékos lelkét” sem, ezt is figyelembe veszik tehát a keret összeállításánál.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!