Ugrás a tartalomra

Sikerrel debütáltak Diósgyőrben a bringások és triatlonosok

minap.hu
Utoljára módosítva
2019. december 01. vasárnap 09:24
Három magyar bajnoki cím és mintegy 80 érem a „termése” a Diósgyőri Vasgyárak Testgyakorlók Köre (DVTK) SE új kerékpáros és triatlon szakosztályának, melynek tagjai így elmondhatják magukról, hogy egy igazán sikeres szezont tudhatnak maguk mögött.
Mindszenti Ákos (balról), nyakában Leányvári Áron, Boda Márton, nyakában Leányvári Benjámin

- A több szakágat is képviselő bringások mellett a triatlonosoknak is lehetőséget kínáló szakosztályunk 2019 elején a versenyzők Freeriderz SC-ből történő integrálásával, átigazolásával alakult meg – mondta Masa Zoltán, a DVTK SE  szakosztályvezetője. - Sportolóink idén eddig 81 eseményen vettek részt, melyek összesen 258 rajthoz állást jelentettek. Ezeken a versenyeken Ferenczi Marcell (downhill) és Leányvári Benjámin (tereptriatlon, terepduatlon) személyében országos bajnokokat avathattunk. Összesen 76 korcsoportos dobogós helyezést értünk el a különböző besorolású erőpróbákon, ami 32 arany-, 24 ezüst- és 20 bronzérmet takar. Taglétszámunk jelenleg már eléri az 50 főt, többségük rendelkezik valamelyik szakszövetség licenszével. Az utánpótláskorú versenyzőink aránya 40-50% között mozog, melyet folyamatosan fejlesztünk.  A megkezdett úton tovább haladva, októberben a szakosztály elindította az országúti kerékpáros szakágat is Fejes Gábor, sokszoros felnőtt magyar bajnok irányításával, akinek közreműködésével a régióban egyedül álló háttérrel nevelhetünk országúti vagy akár cyclocross bringásokat.

- A ma is aktív kiválóság mellett kik alkotják még a szakmai stábot?

- A szakmai csapat további tagjai is kivétel nélkül komoly versenyzői múlttal rendelkeznek, ami garantálja a gyermekek, a fiatalok tudatos, szakszerű fejlesztését. Vincze Levente a hegyikerékpáros tehetségeket készíti fel a versenyekre technikailag és erőnlétileg, Kosztyu Tünde többszörös magyar bajnok a legkisebbek tanításával, edzésével foglalkozik, míg Polnai Zsolt a downhill szakágat irányítja. Azok a technikai és szakmai fejlesztések, melyeket a DVTK biztosít számunkra, nagyon jó alapjai lehetnek egy stabil hátterű, komoly szakosztálynak. Bízunk benne, hogy a miskolci kerékpársport újra meghatározó szereplő lesz a hazai sportági palettán!

- Hogy alakulnak az edzések az előttünk álló, zordabb hónapokban?

- Edzéseink nagyobb részét a természetben teljesítjük, de a téli időszakban spinning erőnléti foglalkozásokat is tartunk a Miskolc Városi Szabadidőközpontban, míg a technikai tréningeknek a Factory Aréna ad otthont.

- Milyen elhatározásokkal  várják a 2020-as szezont?

- A legfontosabb feladatunknak a jövőben is azt tartjuk, hogy népszerűsítsük a kerékpársportot és bővítsük az utánpótlásbázist, miközben továbbra is szép eredményekkel öregbítjük szakosztályunk, egyesületünk jó hírét. Terveink szerint jövő tavasztól beköltözünk a DVTK-stadion mellett kialakítandó kerékpáros klubházunkba, ahol az öltözőkön kívül görgő- és edzőterem is rendelkezésre áll majd, amik tovább segítik a színvonalas szakmai munkát.

- Miként lehet csatlakozni a diósgyőri kerékpárosokhoz, triatlonosokhoz?

- Várunk mindenkit, aki tagjaink közé szeretne lépni vagy érdeklődik a két sportág iránt. Bővebb információt kérni és jelentkezni Vincze Levente vezetőedzőnél lehet a +36-70-269-7058-as telefonszámon.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!