Ugrás a tartalomra

Spirkó: Egyedül magunkban, magunkkal

Bájer Máté
Utoljára módosítva
2021. május 07. péntek 12:28
A miskolci zenész-énekes-dalszerző új klippel jelentkezik, amit különleges helyszínen, a Nemzeti Filmtörténeti Élményparkban forgattak. A Behúz című klip pénteken 6 órakor érkezik YouTube-ra.
Fotó: Magánarchívum

Ifjabb Spirkó Károly neve egyre többek számára jelent egyet az igényes popmuzsikával: a fiatal zenész pedig – aki egyébként gitároktatóként tevékenykedik – rendre tesz azért, hogy kilépjen országszerte ismert gitáros apja árnyékából. Legutóbbi, Nehezén című klipjét volt, aki mélyaranynak titulálta, ami egyszerre utal a minőségre és a dal érzékenységére. A mostani premier anyaga a pandémia alatt született, az egyedüllétből merítkezik.

– Sokat voltam otthon, rengeteg időm nyílt dalokat írni, tervezgetni: jó volt arra, hogy átértékeljem a dolgokat. A mozgalmas mindennapok hirtelen megszűntek. Ezelőtt otthon is járkáltam, csak aludni feküdtem le. Úgy döntöttem, hogy akkor most leülök egy kicsit. Megpihenek. Próbáltam más emberek fejével gondolkodni. Érezni, amit átélnek. Az ő szemükkel látni a jövőt. A Behúz valahol ezt próbálja közvetíteni – mesél a motivációról Spirkó.

– Eszembe jutottak emberek, akik előszeretettel mutogatták a státusz szimbólumokat, státusz nélkül. Akik azért élnek, hogy objektív meglegyen mindenük. Akik képesek megvenni a legújabb, legdrágább dolgokat, gondolom, ezzel a díszes külsővel kompenzálják a belső értékeik hiányát. Csak átfutott az agyamon, vajon milyen érzés lehetett most összezárva lenni saját magukkal, ha már nem ad semmit a felszín.

A forgatást nagyon élvezte a stáb és a zenész is.

– Ennél a forgatásnál is csak azt tudom mondani, hogy akarom mégegyszer! Menjünk vissza! Ismét Bokros Mártonnal, a SmartApes Film operatőrével, jó barátommal forgattunk. Lazán telt, gördülékenyen. Élveztük mindannyian. Az Nemzeti Filmtörténeti Élménypark, mint helyszín, tényleg élményt adott.

A Behúz című klip május 7-én, pénteken 6 órakor érkezik YouTube-ra. A hétvégén a zene elérhetővé válik Spotify-ra, iTunes-ra, Apple Musicra, és több más platformra is.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!