Ugrás a tartalomra

Stabilan az élvonalban

Kujan István
Utoljára módosítva
2020. június 06. szombat 13:05
Megújuló, fiatal csapattal és Kis István személyében új vezetőedzővel a stabil élvonalbeli szereplés a cél a miskolci vízilabdázóknál.

Nagy a mozgás a PannErgy-MVLC-nél, június első napjaitól már a vízben is. A korábbi, többhetes szárazföldi, erőnléti edzések után végre újra medencébe ugorhattak a miskolci pólósok – immár az új vezetőedző, Kis István irányítása mellett. Vidumanszky László szerződését ugyanis nem hosszabbította meg a klub, a poszton korábbi segítője váltotta.

Fotó: Mocsári László

A keretben is jelentős változás történt. Távozott a miskolci csapattól mások mellett Nagy Ádám, Vadovics Viktor, Lőrincz Bálint, és a külföldi kontingens. Érkező oldalon szintén több mint féltucat játékos van, közülük Lukas Semant emelte ki Bachner András szakmai igazgató. – Nemzetközi szinten is megállja a helyét, világklasszis lesz belőle. A saját nevelésű fiataljainkkal egyáltalán nem lesz ez rossz csapat! Bedobjuk őket a mélyvízbe, megmutathatják magukat.

A cél az, hogy a következő 2-3 évben stabilizálják a helyüket az élvonalban, egy nagyon fiatal csapattal építkezzenek, hogy aztán – Bachner András szavaival – ott folytassák, ahol a koronavírus-járvány előtt abbahagyták. Az utánpótlás ehhez adott, hiszen több mint kétszázan vízilabdáznak Miskolcon.

Kis István – aki jól ismeri a játékosok zömét, több mint 3 éve dolgozik a keret régi tagjaival, a korábbi vezetőedzőket segítve – mellé másodedzőként Popovics Miklóst, kondicionális trénerként Uliganyec Szergejt nevezték ki.

– Egy nagyon fiatal, de küzdős csapatunk lesz. Igyekszünk felépíteni a nálunk nevelkedett tehetségeket. Jól képzettek, de azért van még mit tanulniuk. A nagyon megerősödött Vasas, és az évek óta topon lévő OSC, Fradi, Szolnok ellen sokat fejlődhetnek majd. A többi klub követi a mi példánkat, tehát saját nevelésű játékosokkal igyekeznek felvenni a versenyt az élvonalban – tette hozzá a vezetőedző.

Nos, először a Magyar Kupában rajzolódhatnak ki az erőviszonyok. A Magyar Vízilabda Szövetség ugyanis – a klubokkal egyeztetve – arra a döntésre jutott, hogy ezzel a sorozattal indul nyáron a szezon. Majd a tervek szerint szeptemberben kezdődhet a bajnokság, ami 16 csapatos lesz, 1 csoportban mindenki mindenkivel két mérkőzést fog játszani. Nem lesz tehát rájátszás.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!