Ugrás a tartalomra

Stúdiónkban értékelte Veres Pál az eddigi munkát

minap.hu
Utoljára módosítva
2021. október 18. hétfő 16:11
Október 13-án volt két éve, hogy Miskolc polgárai bizalmat szavaztak egy új városvezetésnek. A sikeres önkormányzati választást azonban néhány hónappal később egy világméretű járvány követte, ami nem várt kihívások elé állított mindenkit.
Fotók: Mocsári László

A Miskolci Napló című közéleti magazinműsorunk legutóbbi vendége Veres Pál polgármester volt, aki értékelte az elmúlt két esztendőt: nehézségekről, eredményekről és tervekről beszélgettünk a város vezetőjével.

Veres Pál most is úgy véli, jó döntést hozott, amikor indult a polgármesteri címért.

- Újra elvállalnám a munkát, a globális történések tudatában is. Én egy feladatra vállalkoztam, aminek elvégzését továbbra is fontosnak gondolom. Megtiszteltetésnek érzem a miskolciak bizalmát, így nem döntenék másképpen – mondta a polgármester, aki szerint a munkája a koordináló szerepen túl kiterjed a polgárokkal, civil szervezetekkel, pártokkal és a kormányzattal történő kapcsolattartásra is.

Válaszolt azoknak is, akik az MVK működésével kapcsolatban kritikákat fogalmaztak meg az utóbbi időben.

- 2016 óta a közlekedési vállalat finanszírozását csak 75 százalékban tudta finanszírozni a város, úgyszólván erején felül tartotta fel az akkori rendszert: meg is örököltünk 4 milliárd forintos tartozást az MVK felé 2019 végére. Ez is az okok közé tartozik: nem önként csökkentettük le a futott körülmények számát. A rendelkezésre álló forrásaink egyszerűen ekkora futáskapacitásra adnak lehetőséget. Az más kérdés, mennyire optimálisan van megszervezve a menetrend: folyamatosan változtattunk, igyekeztük a járatindítást az utas igényekhez alakítani. Nem mondom azt, hogy mindennel elégedett vagyok, két vizsgálat is folyamatban van, amik a vállalat optimális működésére és a hálózati struktúrára irányulnak.

A városvezetővel a jelenlegi fejlesztésekről és a jövő terveiről is beszélgettünk: kiderül, milyen projektek megvalósításán dolgozik az önkormányzat, és mik azok a gazdaságfejlesztő intézkedések, szerződések, amiket már tető alá hoztak.
A Miskolci Napló aktuális adását hétfő este 18.25-től láthatják a Miskolc Tv-n.
 


 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!