Ugrás a tartalomra

Szakképzésben dolgozó oktatókat ismertek el

Miskolc Televízió/minap.hu
Utoljára módosítva
2020. július 03. péntek 10:00
A tehetséggondozásban nyújtott munkájukért ismertek el oktatókat. A Miskolci Szakképzési Centrum több mint 50 pedagógusa vehetett át arany, ezüst és bronz fokozatú díjakat.

Prillné Csordás Csilla – amellett, hogy a Miskolc Televízió #érettségi című műsorában, a képernyőn keresztül több száz diáknak segített a magyar nyelv és irodalom érettségire való felkészülésben – a fiatal tehetségek felkarolásában is évek óta részt vállal. Az oktató tehetséggondozásban nyújtott kiemelkedő munkájáért bronz fokozatú elismerésben részesült.

– Minden évben indítottam diákokat az Országos Arany János Irodalmi Versenyen, a győri szépkiejtési versenyen. Nagyon sok díjazottam volt és nagyon büszke vagyok rájuk. De nemcsak az én érdemem, hanem elsősorban a diákoké: hajlandóak voltak arra, hogy többet foglalkozzanak az irodalommal – emelte ki a Kandó Kálmán Informatikai Szakgimnázium magyar-történelem szakos tanára.

A marketingtől a programozásig összesen 57 pedagógus tehetséggondozó munkáját ismerte el a Miskolci Szakképzési Centrum. A díjazáskor a diákok versenyeredményei voltak mérvadóak.

– Idén is „behúztuk” a versenyeinket, a megyei matematika versenyen minden évfolyamon nyertünk – mesélte büszkén Tóth Géza, a Berzeviczy Gergely Szakgimnázium matematika-kémia szakos tanára. – A Zrínyi Ilona matematika versenyen egy kivételével minden évfolyamot megnyertünk, és ezen a versenyen a régió legjobb szakgimnáziuma címét is elnyertük.

A szakképzési centrum második alkalommal díjazta az oktatókat. Molnár Péter igazgató kiemelte, számtalan kiváló oktatójuk van, és az igazgatókkal együttműködve összegezték, hogy kik nyújtottak kiemelkedőt a tehetséggondozás terén a magunk mögött hagyott tanévben.

Mocsári László képgalériája!

Az igazgató hozzátette, az oktatóknak is köszönhető, hogy a szakmatanulás egyre népszerűbb. Szeptemberben ugyanis 10 százalékkal, azaz körülbelül 120 diákkal többen kezdik meg a tanévet a Miskolci Szakképzési Centrum 11 intézményében.

További hírek

Olvasnivaló