Ugrás a tartalomra

Szilágyi Szabolcs: Nagyobb béremelést az önkormányzati dolgozóknak!

minap.hu
Utoljára módosítva
2022. január 21. péntek 11:19
Emelkedik a dolgozók bére, a mértékének azonban határt szabnak a kormányzati elvonások, amelyek Miskolc önkormányzatát érintik. Erről beszélt pénteki sajtótájékoztatóján Szilágyi Szabolcs.

A Borsod-Abaúj-Zemplén megye 1-es választókörzetének egységes ellenzéki országgyűlési képviselőjelöltje elmondta, hogy februártól emelkedik az önkormányzati dolgozók bére. „Szeretnénk nagyobb volumenű béremelést, de ez a kormányzat miatt nem lehetséges” – folytatta.

Fotók: Juhász Ákos

Kifejtette, hogy ennek érdekében a kormány támogatására van szükség, „vagy egész egyszerűen arra, hogy az önkormányzatok sarcolását beszüntessék” – emlékeztetett arra Szilágyi Szabolcs, hogy a gépjárműadóból származó forrás teljes elvonása, az iparűzési adóbevétel megfelezése és a tömegközlekedés állami támogatásának megszűnése komoly terhet rónak a városra.

Az infláció és az energiaárak emelkedése, illetve a koronavírus-járvány miatti egyéb költségek és bevételkiesések okán mindez többmilliárd forintos kiesést jelent Miskolc számára. Az országgyűlési képviselőjelölt zárásként hozzátette: „Van egy rossz hírünk a Fidesz számára: ahogy egyre több terhet kapunk a kormányzat részéről, annál jobban érezzük, mennyire erősek vagyunk együtt. Tudjuk a dolgunkat, a dolgozóknak kifizetjük, ami jár, április 3-án pedig elzavarjuk ezt a maffiakormányt!”.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!