Ugrás a tartalomra

Szolidaritási dudálással állna a tanárok mellé a BKV szakszervezete

minap.hu
Utoljára módosítva
2022. október 03. hétfő 10:54
Arra kéri a hivatásos sofőröket és a civil autósokat az oktatási tiltakozással szolidáris, BKV-nál működő Egységes Közlekedési Szakszervezet, hogy a pedagógussztrájkok napjain dudaszóval álljanak a tanárok mellé.
Kép: illusztráció, MTVA/Bizományosi: Branstetter Sándor

Hétfőn reggel folytatódott a tiltakozás Budapesten, a Kölcsey Ferenc Gimnázium előtt, ahonnan múlt hét pénteken azért menesztettek több tanárt, mert részt vettek a polgári engedetlenségben. A szolidaritási akció a „Ne rúgjátok ki a tanárainkat!” címet viselte, a Tanítanék Mozgalom, és a noÁr Mozgalom szervezte - számolt be a telex.hu. A pedagógusok mellett több más kiállást is terveznek a jövőben.

Az Egységes Közlekedési Szakszervezet arra kéri a buszsofőröket és a civil autósokat egyaránt, október 5-én és 14-én, délben jelezzék dudaszóval: „együttéreznek a megbecsülésükért küzdő pedagógusokkal, aggódnak a diákok oktatása, gyerekeink, unokáink jövője miatt, és tiltakoznak a további retorziók ellen”. A szakszervezet elnöke reméli, hogy így a lehető leghangosabb tiltakozási hullám indul el az oktatók kirúgása ellen.

További hírek

Olvasnivaló