Ugrás a tartalomra

Szünetel az ügyfélfogadás a Városházán

minap.hu
Utoljára módosítva
2021. március 05. péntek 11:50
A koronavírus járvány terjedésére tekintettel Miskolc Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalában március 8. napjától szünetel az ügyfélfogadás - közölte a polgármesteri hivatal sajtóosztálya.

Kivételt képeznek ez alól:

►a születések és halálesetek anyakönyvezése,
►a kizárólag személyes megjelenéssel intézhető anyakönyvi ügyek (pl. házasságkötési, illetve a bejegyzett élettársi kapcsolat létesítése iránti szándék bejelentése, apai elismerő nyilatkozat megtétele),
►szociális ügyek (települési támogatások iránti kérelmek benyújtása).
Ezen ügytípusokban az ügyfélfogadásra kizárólag előzetes bejelentkezés, időpontfoglalás alapján a Városház tér 8. szám alatti ügyfélszolgálaton van lehetőség, amelynek megközelítése csak a Városház tér felőli bejárat irányából lehetséges. A Miskolc, Petőfi u. 39. szám alatti ügyfélszolgálatra előzetesen bejelentkezett ügyfeleket is a Városház tér 8. szám alatt fogadják.

Időpontot foglalni a 06 46/ 512 700 telefonszámon lehet.

–      A hivatal épületében csak azok az ügyfelek tartózkodhatnak, akik személyes ügyintézésre, előzetes időpont egyeztetést követően érkeznek.

–     Várakozás a Városház tér 8. szám alatti épület belső udvarán, azaz nem zárt térben történhet.

–      Az ügyféltérben, annak előterében várakozók kötelesek a 1,5 méteres védőtávolságot megtartani.

–     Az ügyfelek részére kötelező az épületbe történő belépéskor a szájat és az orrot eltakaró maszk  viselése, valamint a kihelyezett kézfertőtlenítő használata.

Az ügyintézési lehetőség továbbra is biztosított mind postai küldemény, mind elektronikus beadvány formájában. A Miskolc, Városház tér 8. szám alatt gyűjtő láda kerül kihelyezésre, ahová a beadványok személyesen is leadhatóak.  

A polgármesteri hivatal ügyfeleinek - ügytípustól függően - elektronikus ügyintézésre több módon is lehetőségük van:

Adó ügyek tekintetében iFORM űrlapok rendszeresítésére került sor, amelyek az e-önkormányzati portálon érhetőek el. Az önkormányzati portálon található nyomtatványok listája, valamint az adó ügyekhez tartozó ügyleírások megtalálhatóak a miskolc.hu oldalon, amelyek tartalmazzák az e-önkormányzati portálra történő átirányításra rendszeresített bannert, valamint  külön menüpontban megtalálhatóak az annak használatára vonatkozó tájékoztató anyagok.

További ügykörök esetében elektronikus ügyindítás ÁNYK űrlap, vagy e-papír benyújtásával lehetséges, ezzel kapcsolatosan kérjük tisztelt ügyfeleinket, hogy tanulmányozzák a honlapunkon elérhető ügyleírásokat. Amennyiben az adott ügyleírás ÁNYK űrlap benyújtását határozza meg, úgy az külön pontban megtalálható az ügyleíráson belül, beküldése ÁNYK nyomtatványkitöltő program használatával lehetséges.

E-papír szolgáltatás igénybevételével olyan ügyekben kezdeményezhető elektronikus ügyindítás, amelyek elektronikus benyújtását nem zárja ki jogszabály, valamint nincs rá rendszeresített elektronikus űrlap. Az e-papír szolgáltatás KAÜ bejelentkezést követően vehető igénybe, címzettként Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzatát szükséges megjelölni - zárul a közlemény.
 

További hírek

Olvasnivaló