Ugrás a tartalomra

Szúrja a szemét a villám? Máris kihúzom… a vagyonnyilatkozatomból

Bájer Máté
Utoljára módosítva
2022. június 22. szerda 12:08
Miközben elrágódunk a vármegyéken és az ispáni tisztség visszaállításán, addig Kocsis Máté a Fidesz frakcióvezetője kiveszi az ingatlanokat, a megtakarításokat és ingóságokat az országgyűlési képviselők vagyonnyilatkozati köréből.
Képforrás: alfahir.hu

A kormány azt mondta, új vagyonnyilatkozati rendszer jön, de mi úgy értettük: visszatérnek a vármegyék. Nagyjából így lehetne összefoglalni a kedd esti és szerda reggeli történéseket. A Fidesz nem tökölt, még fel se tehettük a kérdést, milyen vaskos ügy elfedésére lóbálták be a vármegyerendszer visszaállításának nyilvánvaló gumicsontját, Kocsis Máté kiírta a Facebook-oldalán:

„Bevezetjük Magyarországon az Európai Parlament vagyonnyilatkozati rendszerét, amely lényegében megegyezik a német szabályokkal is”

A vármegyék után jöhetnek a kiskirályok?

A legfrissebb vagyonnyilatkozatokat június elején kellett közzétenni, ezekből megtudhattuk például, hogy Orbán Viktornak nincs megtakarítása, de készült egy térkép is a nyilatkozatok alapján, amiről leolvasható, melyik országgyűlési képviselőnek hol és mekkora Balaton-parti villája van. Úgy tűnik ez megülte a gyomrokat: a kormányzat jobb kézzel vármegyét mutatott, ballal pedig minden jel szerint

kihúzta a bevallandó dolgok listájáról a az ingatlanokat, a megtakarításokat és az ingóságokat – az új formanyomtatványban ezekről már nem kell ugyanis vallani.

Legalábbis ezt vetíti elő a benyújtott tervezet.

Korábbi idők vagyonnyilatkozati formanyomtatványát ITT, míg az ispánbőrbe bújtatott új tervezetet ITT (18.oldalon) érhetik el.

Valószínűleg erre mondják, hogy: szabad a gazda. Már csak egy kérdésünk lenne: Matyi, hol vagy?

Programok

Jelenleg nincsenek programok!