Ugrás a tartalomra

Taposhatnak a Tüskevár ovisai

Király Csaba
Utoljára módosítva
2022. május 20. péntek 18:55
Összefogás eredményeként a gyerekek mezítlábas tipegőt, biztonságos trambulint és a homokozó felé árnyékot adó fapavilont kaptak. Mindez fejlesztésüket is segíti majd.

A Gagarin utcán található Miskolci Éltes Mátyás Óvoda, Általános Iskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény Tüskevár Tagintézménye sajátos nevelési igényű gyermekek fejlesztésével foglalkozik.

Pénteken nagy örömben zárták a hetet a gyerekek, ugyanis vállalkozók, magánszemélyek, sőt a szomszédos MSZC Kós Károly Építőipari, Kreatív Technikum és Szakképző Iskola összefogásával, a Rotary Club Miskolc koordinálásában megvalósult akciónak köszönhetően új eszközöket kaptak az óvoda udvarára.

Mezítlábas gyógytipegő; Képgalériánk az adományátadóról; Fotók: Mocsári László

Molnárné Szalai Zita tagintézmény-vezető úgy fogalmazott, hogy „piros betűs ünnep” a pénteki nap. „Mi gyógypedagógusok egy picit a csodákban is hiszünk. Az, hogy itt ekkora történt, tényleg bizonyíték arra, hogy hinnünk kell bennük!” – folytatta lelkesen.

Ezt követően az adományokat részletezte. Az újonnan telepített mezítlábas tipegő sokat segít majd a gyerekek fejlesztésében. Emellett a korábbi trambulin kezdett veszélyessé válni, már a javítását tervezték. „Aztán egyszer csak varázsütésre lett új trambulinunk, ami sokkal nagyobb és biztonságosabb” – mondta. Végül arra tért át, hogy nyáron problémát jelentett a tűző nap a homokozó felett, „és valami tündérkezek két nap alatt a földből egy csodálatos filagóriát építettek ide”.

Mindezekért hálát mondott azoknak, akik hozzájárultak ahhoz, hogy „a gyerekek boldogan játszhassanak”.

A homokozóban már árnyékban lehet taposni

Bár több szereplő tett így, a Rotary Club Miskolc koordinálta a kezdeményezést. Tóth Gergely elnök elmondta, hogy baráti társaságuk célja jótékony akciókat megvalósítani. Felidézte, hogy egyik összejövetelük alatt merült fel a taposó ötlete, ehhez kerestek terepet, amit a Tüskevár óvodában találtak meg. A többi fejlesztés igénye ekkor merült fel. „Nekünk az a tapasztalatunk, hogy nagyon sokan szeretnek adományozni” – zárta gondolatait.

Topogás lehetőségét biztonságos körülmények között biztosító trambulin

Egyikük volt a Dr. Park. A kertépítő cég vállalta magára a tipegő kivitelezését. Konkoly Andrea tulajdonos elmondta, hogy minden – az anyagszükséglet, a munkaerő és a szakértelem is – adott volt ahhoz, hogy megépítsék a játszótér legújabb elemét. „Egy másodpercig nem volt kérdés, hogy megcsináljuk!” – fűzte hozzá, majd azzal zárta: ha több vállalkozó csatlakozik a társadalmi felelősségvállalási akciókhoz, akkor a világ és benne Miskolc egy jobb hely lehet.

A gyerekek verssel, zenével és tánccal hálálták meg az adományokat, amiket a hivatalos rész után hatalmas izgalommal rohamoztak meg.

További hírek

Programok

Jelenleg nincsenek programok!